Концертна дейност при Бесарабските българи

Паметни ще останат десетките концерти, изнесени пред Бесарабските и Банатските българи, Гагаузите, българите от Приднестровието, българите в Албания и др.
Поради факта, че в последните 5 години Продуцентска къща "Пирина" е организирала и осъществила над 100 концерта в чужбина / Молдова, Украйна, Сърбия, Румъния, Гърция и Турция / с основното участие на Илия Луков и танцова формация "Пирина" и създадената сериозна организационна мрежа в съответните страни, както и поради възможността да се запознаем с проблемите на българските диаспори в тези страни стигнахме до заключението, че страната България не прави необходимото за културното приобщаване на българите от тези райони.
Като специален гост на участниците е поканен Илия Луков с танцова формация "Пирина".
Използувайки тази покана, нашият проект предвижда осъществяването на най-голямото турне от 45-50 концерта по площадите на градове и села в пределите на Украйна, в районите с компактно българско население – от Болград, до Азовско море.
С оглед на изключително ниският стандарт на живот в районите с българско население, набирането на необходимите средства за осъществяване на турнето може да стане само в България.

Преглеждания: 109

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics