СТАТИЯТА СЕ НАМИРА НА АДРЕС:

http://zvezda7711.blog.bg/

ДА РИСУВАМЕ КРАСИВИ КАРТИНИ В СЪРЦЕТО И УМА СИ, В ЖИВОТА, В НАБЛЮДЕНИЕТО НА ПРИРОДАТА, ЗА ДА НИ СЕ СЛУЧВАТ ЛЮБОВТА И ДОБРОТО.

ПОЕЗИЯ И ПРОЗА ОТ БЪДЕЩЕТО- НАСТЯ БАЙРАКТАРОВА   

ДАБРАТА Е ФЕНОМЕНАЛНА. КНИГИТЕ СА ИЗЛЕТИ НА ЕДИН ДЪХ- ЗА 5 ГОДИНИ- ОСЕМДЕСЕТ КНИГИ. ОСВЕН ТОВА МИСЛЯ, ЧЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА, КОЯТО Е СЪЗДАЛА ИЗЦЯЛО ПОЗИТИВНО ТВОРЧЕСТВО И ВСЯКА ДУМА Е КРАСОТА, ЛЮБОВ, С ВИСОКА ВИБРАЦИЯ.

ТОВА Е ОТ МЕН:

Книгата: "Пролетта донесоха ми топлите звезди“

 

Настя Байрактарова е автор, спечелил авторитетен конкурс за българоговорящи от цял свят в Хамбург 2011 година. Цялата й поезия, въплътена в петдесет книги, прелива от светлина, любов, красота, съвършенство. Изключително продуктивна, млада личност, която сякаш има свръхестествена дарба и талант. Цели, завършени книги се изливат от нейното перо в рамките на няколко дни от седмицата, а петдесетте й книги са издадени за четири години и половина, като тридесет и четири от тях, обемисти книги, надхвърлящи сто страници, са написани в рамките на осем- девет  месеца- факт уникален, достоен за книгата на рекордите. В стиховете и поемите й, няма нито една негативна фраза- такава душевна хармония и чистота, обич и цветност на образите, високо ниво на интелектуална възвишеност и качество на поезията, събрала цялата гама от теми, които вълнуват човечеството- за любовта, щастието, добротата, красотата, мира, духовното съвършенство, природата и нейното съхраняване. Тя е "ново явление в литературата“, посветено изцяло на позитивната поезия. Книгата съдържа пъстра мозайка от прекрасни хайку стихове и няколко текста за фолклорни песни. Фолклорните текстове са в осъвременен вариант. Застъпва се тезата, че тъй като битът се променя, съдържанието на фолклора също трябва да търпи изменение, да се интелектуализира и насища със сериозни послания. Толкова запомнящи се,емоционално наситени хайку стихове, са събрани в тази стихосбирка, демонстрираща великолепно майсторство в стил, образност, метафоричност и лаконичност на стиха! Тя е най- подбраната колекция на хайку, написано от авторката.“

 

Книгата се намира в сайта за духовност:

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E1%E0%E9%F0%E...

Преглеждания: 95

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics