СТАТИЯТА СЕ НАМИРА НА АДРЕС:

http://deian78.blog.bg/

Любовта в изкуството, живота, отношенията

ПОЕЗИЯ И ПРОЗА ОТ БЪДЕЩЕТО- ФЕНОМЕНЪТ НАСТЯ БАЙРАКТАРОВА  

АМИ, АЗ ДОКОЛКОТО ЗНАМ, Е НАПИСАЛА ОБЩО ОСЕМДЕСЕТ КНИГИ ЗА 5 ГОДИНИ И НЯКОЛКО МЕСЕЦА, ОТ КОИТО ЗА ЕДНА ГОДИНА, ОКОЛО 60 КНИГИ.

И АЗ ПУСКАМ ЕДНА НЕЙНА КНИГА:

"Стъпки по дъгата и кръга“

 

„Изящното и естетичното в тази книга ни шокира. Толкова асоциации, тържество на светлината и обичта!  Философски обобщения, далеч надхвърлили националната проблематика и проникнали в човешките дълбини, дори в други космически измерения.

Втъкани в поезия необикновена, различна от всичко, написано в българската литература. Малко са авторите, които са успели да вплетат най- възвишените и проникновени философии в поезия- нещо, което се допълва и конструира изключително трудно и се изисква огромна дарба от Бога, опитност и майсторство. Младата авторка е написала своите обемни петдесет книги за четири години и половина- факт невиждан и нечуван до момента. И като добавим изваяния език, фразата наситена с образи и интелектуалност, финес, наподобаващ  класическите произведения- картината е завършена.“

Там, където има мъдрост и свобода, отрицателното мислене отпада от самосебе си. Понеже не се поставят никакви прегради в любовта и в отношенията присъства свободата.

В тематиката на книгите има определена последователност. Идеята е как постепенно по-ограничената и пристрастна любов /макар и разгледана от позитивна гледна точка/, се превръща в по-всеобхватна и всемирна.

Основна тема в стиховете, събрани в тази книга, е стремежът на човека към себепознание и надскачане на собствените си граници. Любовта неизменно присъствува в стиховете. Формата е кратки стихове, наподобаващи хайку.

 

КНИГАТА СЕ НАМИРА В:

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E1%E0%E9%F0%E0%EA%F2%E0%F0%EE%E2%E0

Преглеждания: 63

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics