СТАТИЯТА СЕ НАМИРА НА АДРЕС:

http://stan19761976.blog.bg/

ПОЗИТИВНОТО И СВОБОДНО МИСЛЕНЕ, ВЪПЛЪТЕНО В ТВОРЧЕСТВО

ФЕНОМЕНЪТ НАСТЯ БАЙРАКТАРОВА- ПОЕЗИЯ И ПРОЗА ОТ БЪДЕЩЕТО 

ПО ЗАПОЧНАТАТА ТЕМА- ДА, СЪЩЕСТВУВА ПОЗИТИВНО ТВОРЧЕСТВО, КОЕТО ЛЕКУВА ДУШАТА И Я ИЗВЕЖДА В ПО-ВИСШИ ИЗМЕРЕНИЯ. ДОКОСНАТО ОТ БОГА И ЕДНИ ПО-СЪВЪРШЕНИ, ПРОЕКТИРАНИ В БЪДЕЩЕТО СВЕТОВЕ.

ТОВА Е ЕДНА ОТ КНИГИТЕ С ХАЙКУ:


Парфюм на птица с просветлено сърце

 

Книгата е богата колекция от хайку и стихове.

Преливаща от хайку поезия, която отразява „света“ на морето и „света“ на планината. В анализите се засяга темата защо човек трябва да пази природата като собственото си тяло, като свещен къс от живота. Интерпретират се и въпросите за толерантността между хората – без оглед на пол, религия, раса, политическа и социална принадлежност, образование и таланти.

„Светът в книгите на Настя Байрактарова, не остава на кръстопътя между злото и доброто, а в душевната нравственост на този свят, авторката предлага изхода, светлината в тунела, която ще ни изведе на пътя отвъд страданието и мрака. Стиховете й са напълнени с великолепните символи на красотата. Нейната поезия е разговор с Бога, покорявайки ни с белите лястовици на надеждата, които политат от всеки стих. Творчеството на Настя Байрактарова, разперва криле над дребнавото ежедневие и сивотата. В нежните цветя на невинността, където човек открива необикновената любов и живот, по- силен от смъртта. Авторката изживява реално тази фатална и съдбоносна любов и я въплъщава във всичките си стихове, посветени на онзи, който я спасява от душевна смърт и нищетата на битуването в ниските слоеве на живота. Предполага се, че прототипът на нейния лирически герой ,на границата между живота и смъртта, я дарява с нов живот, изпълнен със смисъл и великолепни изживявания. Само влюбена душа може да нарисува поезията си с толкова светлина, оптимизъм и съвършенство, с такъв емоционален заряд! Във всичките петдесет книги, написани за няколко години, тридесет и четири от които са сътворени за осем месеца, писателката остава вярна на себе си- не отстъпва от любовта и положителните модели на мислене и изказ, които будят у възхищение у читателската аудитория.“

 

НАМИРА СЕ В:

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E1%E0%E9%F0%E...

Преглеждания: 60

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics