Многоуважаеми, г-н Портних!

       Ние, семейство Парасковия и Венцеслав Видински - Райлеску, Ви поздравяваме с Новата 2014 година !

       От все сърце и душа Ви желаем крепко здраве и много сили за утвърждаване на град Варна  като най- благоприятен град за живеене.

       Нашето семейство е готово за това да вложи всичките сили, знания и умения като специалисти за постигането на тези цели.

      

 П.С.    Използваме случая да представим на Вашето внимание някои наши съображения и предложения, който биха допринесли за всестранния просперитет на град Варна.

1.  Да се развият икономическите, културните, обществени и духовни връзки с Украйна и в частности с Одеса, които са традиционни, като град - побратим на Варна.

2  Да се организира ежегодно бизнес форуми по подобие на тези, който беше организиран от фирмата "Юником корона", на която аз бях президент. Тогава в Дома на учените в курорта " Дружба" присъстваха над 100 ръководители на украински фирми и над 300 ръководители от български фирми.

3.  Такъв бизнес- форум при същите условия бе проведен в Одеса. Виждайки ползата от такова сътрудничество по инициатива на тогавашния кмет на Одеса господин Эдуард Гурвиц бе образувана организацията на кметовете на градовете от Черноморския регион.

4.  Организиране на двустранен обмен на изтъкнати личности, художествени колективи и спортни мероприятия.

5.  Много необходимо е да се разшири и подобри пропагандата в Украйна за туризма в България и в частности във Варна, като се съдейства на желаещите украинци да получават визи с преференции.

       За целта вече имаме предварителен диалог и със сигурно ще имаме съдействието от г-н Виктор Петренко, който е един от ръководителите на Държавния комитет за телевизия и радио в Украйна. Той направи необходимото съгласуване с ръководните органи на Украйна. Същият е завършил аспирантура в АОНСУ в София и има особено благоразположение към България. Негова беше идеята за постигането на горе изказваните предложения да се осъществи обмен на делегации между градовете Варна и Одеса.

       Ние също можем да съдействаме в това отношение, като нещатни съветници на председателя на Държавния комитет за телевизия и радио на Украйна и като  международни наблюдатели от Международната организация "За справедливи избори", която е към Европейския съюз.

Гореизложеното го споделихме с госпожа Даниела Петрова - председател на Комисията за култура и медии в 41-то Народно събрание.

                                Г-н Иван Портних, приемете нашето дълбоко уважение и признателност!

      Парасковия Райлеску-Видинска, член на Международната федерация на журналистите със седалище град Брюксел и Венцеслав Видински - акредитиран кореспондент на Украйна в България, генерал-майор на Международната организация на казашкия съюз в Украйна, атаман- представител за България.

Телефон за контакт:

0879.333.014.

гр.Варна, ул."Славянска" № 1 

Преглеждания: 89

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics