.

Мартина Григорова Вачкова 

е актриса и телевизионна водеща. Родена е в София. Дъщеря на известния български актьор Григор Вачков. Завършва актьорско майсторство при проф. Николай Люцканов в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1982г. От 1982г. до 1985г. работи в Държавния театър – Пазарджик, а от 1985г. до 1998г. в Държавен сатиричен театър – София. Нейното име добива широка популярност през 90-те години с участието си в студентското телевизионно предаване „Ку-Ку” и „Каналето”. Била е водеща на телевизионното предаване по Българска национална телевизия „Защо не!”, което по-късно е преименувано като „Жените”. От октомври 2011г. е водеща на предаването “Апартаментът” по БНТ. Мотото на предаването е „Телевизията може и да помага". Екипът на „Апартаментът" работи в посоката действително да съдейства на своите герои, да им помага и да променя живота им пред очите на зрителите.

 

За себе си Мартина Вачкова казва, че винаги се стреми да бъде добър, честен и почтен човек, нещо което е въплътено в нея още от баща й. Самата тя, като водещ  не търси скандалното, а се стреми винаги да общува непринудено, за да може да се достигне до интересен и любопитен диалог с участниците и гостите в предаванията й. Това, което я отличава на малкия екран е нейното естественото поведение и топлота. 

.

Първата й роля в киното е на деветгодишна възраст, където си партнира с баща си във филма „Гибелта на Александър Велики” на режисьора Владимир Икономов. Баща и дъщеря се срещат на снимачната площадка и във филма на Георги Дюлгеров „Мера според мера”.
Театрални роли: Дъщерята на портиера („Сватба” – Е. Канети), Кита („Как Писар Тричко не се ожени за царкиня Кита с китка накичена” – Н. Русев), Дорина („Тартюф” – Ж. Б. Молиер), Мария („Дванайсета нощ” – У. Шекспир), "С чужди  драг- с близки враг" и др.

Кино роли:  Испанска муха - (1998), Искам Америка - (1991),  Аз, Графинята - (1989),  Заплахата - (1989),  АкаТаМуС - (1988),  Чичо Кръстник - (1988),  Съседката - (1988),  Мера споредъ мера - (1988),  Петък вечер - (1987),  Забравете този случай - (1985),  Гибелта на Александър Велики - (1968). 

Преглеждания: 12

.

Преглеждания: 158

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics