„Талантливите са отговорни за Бъдещето!”


 Фондация Сълзица за Вас” е българска НПО, която подкрепя млади дарования в нужда, независимо от тяхната расова, етническа или религиозна принадлежност.

Фондацията набира средства за дейността си като представя у нас и в чужбина творчески изяви на млади таланти,  мултиплицира и разпространява техни продукти, като защитава авторските им и сродни права.  

Основен интелектуален продукт на Фондацията е картинната книга за оцветяване –„ПРИКАЗКА ЗА ДОБРОТАТА”. Нарисувана е от 7 годишната Сълзица Борисова – Патрон на Фондацията, а стиховете са на Тоня Борисова. Двете са родственици на Захари Стоянов.  Книгата е с черно-бяло книжно тяло и  пълноцветни корици. Одобрена е през 1999г. от Министерството на образованието и науката в България като учебно помагало по родна реч и изобразително изкуство за предучилищна и начална степен на образование. Успешно е ползвана в учебния процес. Носи послание за толерантност, милосърдие, взаимопомощ  и доброта.

 Книгата има пет издания с общ тираж 25 000 екземпляра. С лични средства на семейство Борисови, благотворително са осъществени четири издания. От продажбите им, за периода 1996г. – 2004г. са дарени повече от 3 000 екземпляра и над 25 000 лв. в подкрепа на социални домове, учебни заведения, БЧК, благотворителни инициативи и млади дарования – в България, Западни покрайнини и Бесарабия.

 „ПРИКАЗКА ЗА ДОБРОТАТА е обичана от децата. Преведена е на френски, турски, руски, фарси, немски, но няма издания на тези езици. През 1999г. е отпечатано билингвално – българо/английско издание, а откъс от книгата излиза на фарси в популярно детско списание в Иран през 2002г.

Желанието на авторките е, петото подобрено и допълнено издание на книжката да се разпространи в цял свят, като български глас за мир, толерантност, сътрудничество и доброта между хората. Книгата служи за изучаване на български език от децата на сънародниците ни по света, както и за спечелване на нови приятели на България.

 Цената е благотворителна: съответно: в България – 5лв.; в Европа – 5 евро; в САЩ – 10 $. При количества над 200 броя – съответни отстъпки. Поръчките се правят на Skype:  salsica_za_vas. Плащане с фактура. Пощенските разходи са за сметка на поръчителя.

Ще се радваме да работим заедно с всички, които биха искали да изразят подкрепата си за младите дарования на България – нейно истинско и достойно лице пред Европа и света! При проявен интерес, потърсете ни на e-mail: tonia_borisova@abv.bg  или на мобилен телефон: +359879/ 330 699.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Преглеждания: 107

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics