image

 

Любо Нейков партнира на виртуозите Максим Ешкенази и Веско Пантелеев с... пишеща машина.

  • Автор: klassa.bg
  • Дата: 17.4.2011: 

Актьорът Любо Нейков и виртуозът цигулар Веско Пантелеев влязоха в комичен диалог по време на заключителния концерт от цикъл „Фортисимо в клас”, който се състоя в салона на Музикалното училище „Любомир Пипков“ в столицата. Под палката на друг виртуоз – Максим Eшкенази, прозвуча музика от филма „Карибски пирати“, "Малка нощна музика” от Моцарт; "Годишните времена$ на Вивалди, Симфония №5 от Бетовен и Симфония №5 от Чайковски.. В пилотното издание на „Фортисимо в клас” участваха 127 деца от 4-ти клас на 73-то СОУ „Владислав Граматик”, като организаторите предвиждат да разширят кампанията догодина. Малките любители на музиката останаха възхитени от музикалното зрелище, което надхвърли всички очаквания. Затова аплаузите и виковете „Браво“ нямаха край. 
Инициативата „Фортисимо в клас” се провежда за първа година от фондация „Америка за България” и фондация „ХХ-Триола Квинтола” на диригента Максим Ешкенази, който обучава над 17 000 деца годишно по подобна програма в Калифорния, САЩ. Целта на организаторите е от следващата година „Фортисимо в клас” да се разшири и да обхване четвъртокласници от 10 училища в София, а по-нататък да се провежда и в други градове в страната, със съдействието на местните филхармонии.

 

 

Как общувате с брат си Мартин Пантелеев?
А с брат ми Мартин, който е с шест години по-малък от мен и живее в Германия. общуването ни като хора и като музиканти е много сърдечно и ползотворно. Той първо беше цигулар, но се оказа, че е много талантлив с палката. Това ни дава възможност да изнасяме съвместни концерти.

Преглеждания: 121

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics