Велимир Георгиев Петров
Сподели във Facebook Споделяне

Приятели на Велимир Георгиев Петров

  • Николай Увалиев,журн.-изследовал
 

Страница на Велимир Георгиев Петров

Профилна информация

От кой град и държава е членът
град Русе, България

Блог на Велимир Георгиев Петров

БИОГРАФИЧНИ ДАННИ (ОТ КАТАЛОГ)

 

БИОГРАФИЧНИ ДАННИ (ОТ КАТАЛОГ)

Велимир Петров е роден на 5 април 1939 година в град Русе, където живее и твори и досега. Произхожда от семейство на банков чиновник и учителка, където всички изкуства са на почит. Семейни приятели са известни литератори и художници, които оформят мирогледа на Велимир от малък. Братът — Александър Петров (1929–1991) е литератор и педагог, автор на повести и разкази на спортна тема. Известната двойка художници — Катя и Димитър…

Продължи

Публикувано на Май 27, 2011 в 7:51am

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 5:00pm в Май 28, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

 

Здравейте, драги Велимир!


След като прочетох богатата Ви културна  дейност оставам много приятно впечатлен. По този повод искам да Ви запозная с творческия проект DG Енциклопедия на българите ( у нас и по света ), който сега разработвам като част от Общобългарския портал.

Вашата страница в портала ще се превърне в наследствена интелектуална територия, в която впишете историята на Вашите родственици, Вашите арт албуми и разкази, намерения и проекти, дейности на членове на семейството Ви. Обемът на Вашата територия по същество е неограничена като обем и като време в бъдещето.

В рубриките "Начало" и "Ние"на портала може да се запознаете с първите пилотни страници на Енциклопедията на някои от членовете на портала, които са в процес на реализация.

Моля ви, посочете ми Ваши данни за контакт. Моите са следните: имейл n_uvaliev@abv.bg, скайпа nik_uvaliev и телефон 0878 258589.

 
 
 
Web Analytics