Варна Младежка столица ЕU
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Варна Младежка столица на Европа

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

.

Варна - Европейска младежка столица  домакин на 3-дневен пролетен 

Варна – Европейска младежка столица ще е домакин на 3-дневен пролетен фестивал, който ще се проведе от 7 до 9 април 2017 г. Събитията в петък ще започната с откриването на две изложения – Digital Job Fair и Welcome Fair. По време на първото изложение ще бъдат представени кариерните възможности в сферата на дигиталните технологии. Целта е да се отговори на нарастващото търсене на пазара на работни места и подпомагане на индустрията в дългосрочен план. Welcome Fair е насочен към чуждестранните студенти, които са отскоро във Варна. По време на изложението те ще могат да се срещанат с представители на водещи фирми и организации, които ще им бъдат от полза във всекидневието. И двете събития ще се проведат в сградата на Градската художествена галерия „Борис Георгиев” от 10 до 17 часа.

В 12 часа на площада пред Дома на архитекта ще започне изложение Together, което ще представи организациите в града, както и партньори от други градове в страната и Европа. Съвместно с това ще бъде представена изложба на проектите, които ще променят средата ни както визуално, така и от социална страна. Изложението ще продължи и в събота.

В програмата на пролетния фестивал е предвидено и двудневно обучение за мултиплаери. То ще се проведе в сградата на Младежки дом. В него ще вземат участие младежи доброволци от цялата страна.

Събралите най-много подкрепа от общественото гласуване проекти по направление 5.2 на фонд „Култура” ще участват в Творчески маратон "Таляна" vol.2 от 7 до 9 април. На него, екипите ще могат да доразвият проектната си идея, с помощта на ментори, утвърдени имена, в конкретните тематични направления. Финализираните идейни предложения ще бъдат представени пред гражданите на 9 април от 16:00 ч. в Юнашки салон.

По случай откриващото събитие на Варна – Европейска младежка столица се организира и мащабен концерт, който ще започне в  петък в 19,30 часа на площад „Независимост”. Участие в него ще вземат SkilleRPe4enkata Beatbox, ICE CREAM, Angel Kovachev & The An’Faithful Gang, Connection Crew Varna, Варненски симфоничен оркестър  и DJ Emotion. Предвидена е и 3D визоализация на фасадата на Съдебната палата.

В събота в Хале 3 ще се проведе Арт базар. Той ще започне в 12 часа и ще продължи до неделя. Също в събота от 15 до 18 ч. и в неделя от 9 до 11 ч. в  „Суис Белхотел” ще се проведе Първи национален конкурс „Космически отпадъци – от проблема към решението”. И двете събития са съпътстващи и са част от календара на сдружение „Варна – Европейска младежка столица”.

Видео файлове на Варна Младежка столица ЕU

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 9:09pm в Май 25, 2017, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...


-

 Варна Европейска младежка столица 

.

Статии 

.

 Варна е Европейска Младежка Столица през 2017 година 

 Бойко Борисов: Щастлив съм, че Варна е Европейска  младежка столица

 Подкрепа и поздравления на Варна за Европейска Младежка Столица 

 Форум в Европейския парламент за обсъждане стойността на кандидатурата на Варна 

Три нови високи европейски отличия за Варна, София и Бургас  

 Варна празнува Деня на езиците 

Кинозалата на Варна Европейска младежка столица

 Повече за Варна ще научите в творческия проект "Варна - минало, настояще, бъдеще"

Към Международния творчески проект `Библиотека Паметта на българите  

.

  Сайта на Варна Европейска Младежка Столица

подготви Николай Увалиев в знак на уважение към всички специалисти и ръководители, допринесли за осъществяването на това престижно за морския град звание.

.

.

.

 
 
 
Web Analytics