Иванка Иванова-Питрек
  • Пазарджик
  • България
Сподели във Facebook Споделяне
 

Стрница на Иванка Иванова-Питрек

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Снимки на Иванка Иванова-Питрек

Видео файлове на Иванка Иванова-Питрек

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 7:29am в Март 13, 2017, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

.

ПЕВИЦАТА ПРЕД СЕБЕ СИ И ПРЕД НАС

Снимка: dancerbg.host56 

.

Нейните народни песни се пеят и изучават в България и в странство. "Не бива да допускаме в България автентичният фолклор да замира. Да не дойде време, когато ще купуваме български фолклор със злато! Българските народни песни са известни по цял свят, казва тя.

.

Имам записани над 10 CD с български народни песни и то в различни чуждестранни компании. Очаква се в скоро време американска компания от Ню Йорк да издаде два диска с мои 47 пазарджишки народни песни да ги пусне за продажба по пазарите в САЩ и Канада. През август бях в Гърция по покана на един гръцки оркестър, който свири хард рок ..метал, за да запише нова музика и да се смеси  хард рок музиката с български фолклор. И там да излезе компакт диск с мои изпълнения". 

.

Кратка биография 

.

Иванка Георгиева Иванова – Питрек е родена в Пазарджик и от родителите си Стоянка и Георги Бикови наследява любовта към народната песен. Брат й - Тодор Биков е известен балгарски поет и журналист и е директор на Културния дом на железничарите в Пловдив, който се намира в кино "Гео Милев”. 
Още от малките класове в училище, Иванка изучава и изпълнява народни песни от Пазарджишкия край. Била е солистка в ученическите хорово в училищата “Васил Левски” и “Св. Климент Охридски”, в самодейния хор при ТПК “Георги Димитров”, като студентка в медицинския институт за медицински фелдшери във Велико Търново, където става два пъти лауерат на национални награди. После работи с групата на Иван Шибилев при Концертна дирекция в София, две години с оркестър “Стара Загора”.

Наградена е със сребърен медал на фестивала в Копривщица, на фестивал в Хасково от държавна комисия е номинирана како певица първи клас, т.е. народна певица... И още 

.

Снимка: Личен архив

 
 
 
Web Analytics