Страници на Николай Увалиев,журн.-изследовал (3,768)

Варна в арийския простор на Иран - оригинали

- . . . . Варна  - горе до ъгъла  без лого . . Карта на древното селище Варна в Иран, създадено около средата на І хил. пр. Хр. от героят Траетаон от племето атварни. . .В книгата „З… Изглед »

На път към древното селище Юнаците

. Първото селище с площ около 100 дка е възникнало в началото на халколита и около 4750-4650 г пр. Хр. върху най-високата му част е издигната отбранителна стена, широка 5 м в основата си, запазена ви… Изглед »

КАРАНОВО - СЕЛИЩНАТА МОГИЛА

. Селищна могила с. Караново, Новозагорско Описание:  Селищната могила се намира южно от послединте разклонения на Средна гора, северозападно от село Караново и на 7 км северозападно от Нов… Изглед »

ХОРОТО ЗА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ Е ВРЪЗКАТА С КОСМОСА

. Българското хоро е един от най-тачените ни ритуали. Наши етнографи и историци, посветили живота си на разбулването на мистериите, свързани с древните ни прадеди, са на мнение, че хорото е българск… Изглед »

Принцеса Пуаби

. Принцеса Пуаби от древния шумерски град Ур. Снимка: thoughtco.com  Артефекти от царското гробище на Ур в Шумер - V хил.пр.н.е. Изт. thoughtco.com  Покажи града и Гилгемеш . Изглед »

Племе = Варна

. Племе на санскрит е वर्नह्, след транслитерация става varnah . - изт. glosbe.bg, в санскрит буквата h се пише, но не се произнася. . Буква на санскрит има две определения:… Изглед »

Племе

. Племе на санскрит е वर्नह् varnah - изт. glosbe.bg, в санскрит буквата h се пише, но не се произнася. . Буква на санскрит има две определения: едното е अक्षर aksara, в… Изглед »

ПЪРВОТО ЧОВЕШКО ПРИСЪСТВИЕ ОТ ПРЕДИ 1.5 МИЛИОН ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ

. Конска кост отпреди 1.5 милиона години, намерена в пещерата "Козарника". Резките по костта са смятани за първата символична изява на хората в Европа. Вероятно това е част от някакво разумно отбеля… Изглед »

СГЛЕДА, ЗАЧАТИЕ И РАЖДАНЕ В ДРЕВНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ

Раждане е светия дълг на жената да превъзмогне родилните мъки и да даде живот на член от род, племе и народ. Древният художник, притежаващ абстрактна мисъл, графично е пресъздал първия в света Симв… Изглед »

Web Analytics