ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ ЕДНО ЦАРСТВО
Така започват всички приказки, така започва и нашата. Имало едно време едно царство и то си имало велики царе, красиви принцеси, храбри рицари и мъдри свещеници. Радвало се на непревземаеми замъци, великолепни църкви, богати градове и скъпи съкровища.Това царство се намирало в най-красивата земя на света, с най-плодородните поля, с буйните реки и 0непристъпните планини.Това царство вече го няма.
Днешните поколения не знаят почти нищо за предишните, не познават бита им, живота им, нито България от „онова време“.Те не знаят  нищо за мощта на никога непобедената българска армия и не биха могли да си представят колко кръв е пролята за България.Дори да четат сухите факти в учебниците по история, пред погледа им не изникват нито древните езически князе, нито христолюбивите царе и царици.
Именно заради това е нужен този сайт. В него ще съберем всички достъпни произведения на изящните изкуства, посветени на личности и събития от средновековната българска история. И ще се радваме ако изпращате всякакви материали, за да обогатяваме постепенно отделните секции на сайта... И още 

.

Източник: Историята в образи

декември 25, 2012 

.