Тодор Славов Спортист на Варна
  • Мъжки пол
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
  • Блог публикации
  • Снимки (7)
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Добре дошли, Тодор Славов - Спортист на Варна 2010!

Извоювана професионална кариера


Тодор Славов е роден на 22 Януари 1984 г. в град Варна. Средното си образование, завършва в Математическа гимназия "Др. Петър Берон" в родния си град.. Висшето си образование продължава във Варненкия технически университет, със специалност "Двигатели с вътрешно горене".

 

 Състезателната си кариера започва през 2005 година, когато дебютира в планинско "Търговище" с Опел Корса в клас N2. За първи път той участва в рали състезание в легендарното рали "Стари Столици", където завършва шести. Две състезания по-късно той печели и първата си победа в N2 - рали "Хеброс". В края на годината е трети в генералното класиране на класа.

 В следващия сезон Тодор Славов се качва в нов автомобил - Рено Клио Спорт в N3. До него сяда и нов навигатор - опитният Добромир Филипов. В края на годината двамата завършват като вицешампиони в класа, като печелят три изключително авторитетни победи - рали "България", рали "Хеброс" и рали "Сливен".

 

 На следваща година прави поредната крачка в кариерата си: стартира с най-новия автомобил на Рено Спорт - Клио R3. Успехите не закъсняват. В края нагодината Тодор Славов и Добромир Филипов завършват на трето място в Източноевропейската купа на ФИА и на шесто място в генералното класиране.

 

 През 2008 годинаТой спечели и първата си шампионска титла - в клас А7. Завършва на четвърто място в Източноевропейската купа на ФИА и в генералното класиране на Българския рали шампионат записва първия си подиум в генералното класиране - рали "Сливен“ и първата си спечелена скоростна отсечка в рали „Твърдица“.

 

За сезон 2009 Тодор Славов решава да вземе участие в Европейския рали шампионат за автообили с един двигателен мост. Славов печели 3 победи в ралитата „Миле Миля“, „Хърватска“ и „Елпа“, като завършва годината като вицешампион. Записва първия си подиум в рали от Европейския рали шампионат в рали Елпа, където завършва трети.

 

През настоящата година Тодор Славов е единствения български представител в Световния рали шампионат. Взима участие в шампионата за млади пилоти Junior World Rally Championship. Програмата му включва 5 от 6 състезания – Турция, България, Германия, Франция и Испания. Завършва годината на трето място, което е най-доброто класиране на български екипаж в Световния шампионат в историята на българския автомобилен спорт. Печели 2-ро място в Испания, 3-то в България, 4-то в Турция, 6-то във Франция, 7- мо в Германия.

 

Тодор Славов е избран за Спортист на Варна за 2010 година, Пилот на годината в България и печели титлата Шампион на шампионите. 

През сезон с автомобил: Рено Клио R3 Maxi (клас А7) с авигатори Добромир Филипов, Петър Сивов и  Петър Николов - Трето място в Световния рали шампионат за млади пилоти (J-WRC);

 

Снимки на Тодор Славов Спортист на Варна

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics