П.ПетровГражданин на Европа2012
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Петър Петров-гражданин на Европа за 2012 г.

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Варна България

При катастрофата, не аз, а морякът в мен действаше

 .

Варненецът Петър Петров - първи механик на кораба "Коста Конкордия", помогнал за спасяването на над 500 човека, е сред 37-те лауреати на наградата на Европейския парламент за европейски гражданин за 2012 г.

.

ЕП присъжда наградата от 2008 г. за изключителни постижения или действия в полза на Европа и по-доброто взаимно разбирателство между нейните граждани. Лауреатите ще получат почетен медал на церемония в своята страна през есента, а след това ще бъдат поканени на обща церемония в Брюксел на 7 и 8 ноември 2012 г.

.

На 13 януари 2012 г. пътническият кораб "Коста Конкордия" засяда на скална маса край италианския остров Джилио. По това време на борда се намират повече от 4200 души. След сблъсъка със скалите, пасажерският кораб започва бързо да се пълни с вода. Екипажът подава сигнал за бедствие, но поради лошите метеорологични условия и влошаващата се ситуация с потъващия кораб, плавателният съд става опасен за всеки, който се намира в близък обсег до него.

.

В тази изключително сложна ситуация, първият механик Петър Петров, рискувайки живота си, успява да направи общо 6 курса с една от спасителните лодки и по този начин помага за спасяването на повече от 500 човека... И още

.

Необикновенна постъпка на един обикновен човек

Достойно поведение и на другите български моряци от кораб Конкордия

Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българите

Снимки на П.ПетровГражданин на Европа2012

Видео файлове на П.ПетровГражданин на Европа2012

Блог на П.ПетровГражданин на Европа2012

Достойно поведение и на другите българи от "Конкордия"

.

Още четирима български моряци са от екипажа на авариралия кораб "Коста Конкордия". Това са инж. Добрин Добрев, инж. Росен Димитров, Никола Вачев и Камен Атанасов. Според представителя на варненската фирма "Комак" Йордан…

Продължи

Публикувано на Юли 21, 2012 в 8:00am

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 9:02pm в Юли 20, 2012, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

.

НЕОБИКНОВЕННА ПОСТЪПКА НА ЕДИН ОБИКНОВЕН ЧОВЕК

.

Спонтанен отзив на Кристалина Георгиева - комисар по хуманитарната помощ и реагиране при кризи в Европейската камисия и "Европеец на 2011 година" и "Комисар на 2011 година" в конкурса на изданието "Юръпиън войс". 

.

.

.
Днес научих, че българинът Петър Петров е сред 37-те лауреати на наградата на Европейския парламент за Гражданин на ЕС на 2012 година.

Петър Петров е обикновено българско име, но това, което Петър Петров е извършил съвсем не е обикновено – той помогна за спасяването на над 500 души, когато корабът Коста Конкордия се сблъска в подводни скали и започна да потъва до бреговете на Италия... И още: И още: http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:172187

 
 
 
Web Analytics