Николай Русев художник на рицари
Сподели във Facebook MySpace
  • Блог публикации
  • Снимки (6)
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Добре дошли, Николай Русев художник на рицари!

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Варна България

Изложба „Рицари на своето време”

Парк-музей „Владислав Варненчик” представя изложбата „Рицари на своето време” на известния варненски художник Николай Русев.


Рисунките с туш и акварел са подготвени специално за изложбата в Парк-музей „Владислав Варненчик” и показват интереса на автора към тематиката от най-ранна възраст. Само месец след голямата съвместна изложба със съпругата си Марина Русева в Галерията на Българския културен институт в Берлин,

Николай Русев се завърна при нас, за да покаже на най-точното място своята страст към рицарската епоха и героите на Варненската битка.Сред творбите могат да се видят няколко батални сцени, полски и унгарски войни, както и български конник, в пълно бойно снаряжение. Изложбата слага началото на поредица от прояви в Парк-музей „Владислав Варненчик”, целящи да популяризират работата на творци, докоснали се до темата Средновековие и духовно сързани с музея.

 

 

Откриването се състоя на 01 април 2011 г.,в сградата на Парк-музей „ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК”Адрес: бул. „Янош Хуняди” 55, Варна, тел. 052/740302

Снимки на Николай Русев художник на рицари

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 3:43pm в Април 3, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

Николай Русев е роден на 21 септември 1969 г. Завършва художествено училище в Сливен, а през 1995 г. - магистратура по графика и живопис в Руския държавен педагогически университет “А. И. Херцен” - Санкт Петербург.


Към момента има 11 самостоятелни изложби и над 30 съвместни изяви със съпругата си Марина Варенцова-Русева.

Николай Русев е участник и организатор в множество национални и международни пленери и художествени проекти в България, Европа и Америка. Твори в областите живопис, рисунка, графика и скулптура, като предпочита баталните композиции и творбите с религиозна насоченост. Негови произведения са притежание на много галерии и колекционери в страната и чужбина.

 
 
 
Web Analytics