ММФ "Откритие"
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на ММФ "Откритие" - сцена за музикална слава

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

ММФ "Откритие" - музикални надежди от пет континента

Момент от началото на фестивала"Откритие 2013"

.

16 – 18 май 2014 година

Международният музикален фестивал "Откритие" е основан е през 1991 г. по инициатива на Доно Цветков и ръководеното от него продуцентско студио "Да". Първото му издание е 2 януари 1992 г.    Започва като конкурс за млади български таланти, международно участие има от 1994 г., а от 1998 г. се провежда и международен конкурс за изпълнители.

 Морската столица на България Варна открива най-добрите изгряващи таланти в поп, рок и денс музиката от пет континента в двата паралелни конкурса за най-добра песен ва млади композитори и за млад изпълнител.

До 1997 година фестивалът включва промоции на музикални проекти, театрални спектакли, книги и национален конкурс за попизпълнители. От 1998 г. се провежда и международен конкурс за поп изпълнители, а от 1999 година включва и международен конкурс за популярна песен.

Традиция на “Откритие” от самото му начало е да има сериозна съпътстваща програма. Теоритици и критици като Костадин Костадиновски, композиторите Раде Радивоевич и Селми Андак , проф. д-р Розмари Стателова са представяли своите трудове и виждания за развитието на съвременната музика. В рамките на фестивала са се състояли много промоции на нови български поп- и рок албуми и музикални издания, представяни са театрални постановки и фотоизложби. Така се осигурява допълнителна информация особено полезна за младите участници в “Откритие”. 

Първоначално се провежда във варненския Фестивален и конгресен център, а от 1998 година – в Държавен драматичен театър "Ст. Бъчваров".

.

Италианският поп-рок състав LA CRICCA e големият победител на международния музикален фестивал „Откритие 2013” във Варна.© снимка: Архив
.
Малта, 9 ноември 2013 г.
 
Българският музикален мениджър Доно Цветков беше преизбран в Изпълнителния борд на Световната асоциация на фестивали и артисти (WAFA)
На Генералното събрание на асоциацията по време на Международния фестивал Canzonetta Maltaза президент на организацията беше избрана Фиген Чакмак. Организацията е наследник на FIDOF, в която членуваха най-големите международни поп фестивали. 
Българинът е основател на международния музикален фестивал „Откритие“, който тази година навърши двадесет и две години и на чиято сцена са пели едни от най-популярните изпълнители от 52 страни. В Малта мениджърът представи изпълнителя на Joker Media Николай Манолов, носител на първи награди от „Откритие 2012“- България, „Еврофест 2012“ -Македония и „Златен шлагер 2013“ - Беларус. На феста в Малта Манолов спечели специална награда.
За следващите две години Асоциацията планира да разшири дейността си като започне излъчването на Интернет телевизия, която ще представя продукция от международни фестивали в различни жанрове... И още
.
На снимката Фиген Чакмак и Доно Цветков
.
.

Страницата на ММФ "Откритие" подготви Николай Увалиев като част от Виртуален музей  "Култура Варна - минало, настояще и бъдеще" и е принос към кандидатурата на Варна за културна столица на Европа.

При подготовката на уеб страниците е ползвана информация от официалния сайт на конкурса и от Интернет.

Снимки на ММФ "Откритие"

Видео файлове на ММФ "Откритие"

Блог на ММФ "Откритие"

Към "Откритие 2013" - поредна варненска вълна млади таланти

Стартира „Откритие 2013”
.
Победителите в "Откритие" през 2012 г. © снимка: архив. Първата награда е за Николай Манолов, той е насител и на отличията на „Еврофест 2012“ -Македония и „Златен шлагер 2013“ - Беларус. На фестивала в Малта Манолов спечели специална награда.

Варна 19 май 2013…
Продължи

Публикувано на Март 16, 2014 в 9:52am

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics