Йордан Детев-писател, режисьор
  • София
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Йордан Детев-писател, режисьор

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Видео файлове на Йордан Детев-писател, режисьор

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 5:51pm в Май 30, 2016, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

РОДЕН ПОД ТВОРЧЕСКАТА ДЪГА

.

 

Проф.Йордан Детев е български публицист, писател, режисьор и композитор. Автор е на книги, филми, музика, мултимедийни презентации, теоретични разработки и оригинални софтуерни системи. Ръководи Българското общество за мултимедийно изкуство и участва в Международната фондация за българско наследство. Занимава се с обществено-полезна и благотворителна дейност. Президент е на фондация "Българско наследството" и творчески директор на Националния филмов преглед за археология, история и наследство. Познава основно проблематиката на българската праистория и пише за нея. Роден е в Пловдив.

 

Автор е на тетралогията „Тракийската Атлантида". Четвъртата част описва интересен световен проект наречен "Глобално наследство" за проникване в Космоса на непозната технология представяща природното, духовно и културно наследство на Земята. В хода на разработката й се стига до... откриването на Атлантида. Следи от нея откриват в могилната култура на Балканите (Тракия), в светилищата, археоастрономията и металургията в Родопите, а некрологът й - Варненският халколитен некропол, съдържа тайни за древните учения и археометрията използвана от праисторическите жреци в мистериите и прочутите ритуални златни погребения.

В "Краят на Тракийската Атлантида" Детев сумира и съпоставя проучванията на наши и световни експерти, за да докаже къде е потопената в днешното Черно море Атлантида, изчезналия Стар свят. В началото на бронзовата епоха той изчезва безследно. Оцелялата му част последвало странно "вторично подивяване". То продължило между 500 и 800 години и издълбало пропастта на забравата между чудната архаична цивилизация и задаващата се нова античност. Останал само споемна за масов психологически шок, запечатан в паметта на всички народи по земята... И още 

-

 
 
 
Web Analytics