Галя Маджарова, писател
  • Женски пол
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook Споделяне
  • Блог публикации
  • Снимки (8)
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Добре дошли, Галя Маджарова, писател-изследовател!

КНИГИ на ГАЛЯ МАДЖАРОВА

ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ. Включва книгите:
ЕПОПЕЯ НА ЗАБРАВЕНИТЕ БЪЛГАРИ – Хр. Маджаров
СРЕБЪРНИЯТ ПРЪСТЕН НА БЪЛГАРИТЕ – Г. Колева-Маджарова
БЪЛГАРКИТЕ-АМАЗОНКИ – Г. Колева-Маджарова
ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ – акад. М. Юхма
Пътят към Шамбала; Кой покръсти българите?
Пришълец ли е Аспарух? Бащините земи на Кубрат;
Тайният План на Тангра; Один и пръстенът на нибелунга;
Български вълни в Италия; Възкръсналият Феникс.
Срещи с благите българи; В търсене на Шамбала.
Атлантида – мит и реалност; Аркаим; Царици на Граала.
Потомци на атлантите; Българите по пътя към Шамбала;
Траки и амазонки на Волга; Феномени от Волжка България.
330 стр., 200 илюстр., 2002 г.

ОТНОВО АМАЗОНКИ,
Галя К. Маджарова
"Повдигнете жената и светът ще се оправи за 25 години."
Амазонски ген на българката. Тракия - приемница на Атлантида.
Сборяново – българската Гиза. Амазонките и Свещеният Граал.
Орфееви мистерии. "Веда Словена" и Юдите.
"Показалец ..." на Г. Раковски

СВЕТЪТ на ЛЕЧИТЕЛЯ, д-р Т. Чаушев
(Лечителят от Свети Влас)
"При чудатвареца от Свети Влас" (Предговор-представяне на д-р Чаушев) - Галя Маджарова
"Нито на Изток, нито на Запад съм срещал друг,
който така тънко да познава човешкото сърце с неговите тъмни низини, съкровени копнежи и сияйни върхове" (Хр. Маджаров)
Второ допълнено издание, 136 стр., 2004 г.Из “ОТНОВО АМАЗОНКИ” на ГАЛЯ МАДЖАРОВА
...В тази книга се разкрива как след потъването на Атлантида, Жриците на Светлината – амазонките – са помагали на арийските народи да оцеляват и са опазили и предали Познанието на поколенията.
Това е достигнало кодирано до нас по един приказен начин:
– в митовете за богините на траките, където е запазен спомен за помощта, оказана от амазонските ордени на местното население, както в областта на чисто женските дейности (предене, тъкане…), така и във военното изкуство, отглеждането на полезни и необходими за живота растения… Показано е и правото им да посвещават готовите в тайните науки. Те са тези, които даряват царската власт на владетелите на Тракия…
– в легендите за музите е съхранена структурата в Школата на отрядите на амазонките, които работели на групи от по девет.
Това не е случайно подбрана цифра, така те представяли тройната троичност, еволюирала в девет свята, и заедно с Хестия – пазителката на Свещения огън – образували свещената десетка.
Първите три от тях владеели и представяли небесната физика. Те ръководели науката за живота и смъртта; за превращенията и преражданията; есхатологията (наука за края на живота) и гадателството; астрономията и астрологията; геометрията и музиката; химните и пантомимата (балета); трагедията и театъра.
Втората група музи покровителствали науката за човека или психологията, медицината и магията; историята; епическата и лирическа поезия; музиката и красноречието.
Последната група музи работела върху физиката на земята (науката за елементите, камъните); растенията и животните; танците; любовната и хоровата лирика…
Тракийската богиня Хестия посвещавала готовите в Божествената наука.
Музите били почитани като богини на науката и вдъхновителки на всички дейности. Древните смятали, че те внушават мисли и импулсират идеи. Дори и Омир се обръща към тях почтително:
„Вие знаете всичко, докато ние… нищо не сме видели!”
- В епоса „Веда Словена” народната памет е опазила спомена за амазонките под наименованието юди – героични девойки, пазителки на българския род след потъването на Атлантида.
В песните е указано деветгодишното им обучение във всички науки на „Небето при Слънцето”, т.е. Школата на Бялото Братство…
В епоса изрично се подчертава, че те са донесли петокнижието на 70-те краля; те са тези, които лекуват тежки болести и рани, помагат на жените и родилките; сразяват ламята и враговете на българите…
– В песните и приказките за самодивите е оцеляла информацията за техните възможности като чародейки, лечителки, побратими и защитници на българските юнаци…
Интересно е, че те също се движели в групи по десет…
– В запазените тракийски храмове, чрез скулптурните групи на кариатидите, са запазени ценни щрихи от мистерийните танци на жриците, посветени в тайните на Живота… Неслучайно в тракийската могила в Свещари кариатидите отново са… десет!
За пълнота на разказа ми за амазонките, в няколко страници ще се опитам да дам отговор на въпроса:
Кои сме ние Българите?


МИХАИЛ ЮХМА за ГАЛЯ МАДЖАРОВА и НЕЙНАТА КНИГА

Уникална книга за амазонките
е написала Галя Колева, известен изследовател на древната и средновековната история на всички българи. Амазонка – амасын, в превод от древнобългарски e жена-воин. Същото е и в чувашкия език, който се явява пряк потомък на старобългарския: ама – женското начало, сын – воин. Любопитно е, че и древните китайци са заимствали от старобългарски: със сын означават човек-воин.
В древната и средновековната история на много народи се виждат следи от амазонки в разни кътчета от Евразия. Тези следи са навсякъде свързани с древнобългарските племена. Старите гърци са виждали амазонките на Кавказ – там, където българите са създали изключително могъщата държава Велика България. В земите на Южна Персия царицата на амазонките посъветвала Александър Велики да престане да воюва с масагети и согдийци. Завоевателят послушал съвета й и избегнал война с амазонките.
Имало е амазонки и в земите на Волжка България. В 1224 г. те взели активно участие в разбиването на татаро-монголите при р. Сахча до дн. гр. Мелексеес, Уляновска област на Рус. Федерация.
В паметта на българо-чувашите и до днес се пазят имена на амазонски царици – Юракке, Илтилет и др. Съхранено е облеклото им и бойният шлем, наречен от тях тухя. Дори в обозримия период на историята ни виждаме изтъкнати жени-воини – принцеси Болгарби и Ълтанчеч (ХІІ в.), „Пике-патша” (ХVІ в.), Минисса (ХVІІв.), Угаслу (ХVІІІ в.), Мадерне (ХІХ в.) и др. Бойният дух на древните амазонки живее и в днешния характер на българо-чувашите.
Такива жени-героини е имало и при дунавските българи. И самата Галя Колева, автор на тази прекрасна книга, ми се струва от тази плеяда българки, в жилите на които тече амазонка кръв.
Радвам се, че излиза тази уникална книга за нашите амазонки, написана с талантлива и уверена ръка на писател и изследовател. Зная, че тя ще бъде ярка страница от общата история на българите.

МИХАИЛ ЮХМА,
академик, лауреат на Международна премия и
Златен медал на ООН
18.09.2007 г.

Снимки на Галя Маджарова, писател

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 6:34pm в Декември 31, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

ЧРД, уважаема Галя!


Приемете моите искрени пожелания за крепко здраве и творчески успехи!

Нека богинята на целомъдрието и огъня Хестия  да бъде траен гост във Вашия дом и да продължи да вдъхновява двама Ви с Христо.

 
 
 
Web Analytics