НАМ НАПАЛИ СПЕКУЛЯНТы - ТУРКИ ВОЗВРАЩАЮТЬСЯ, включение от www.blog.bg, by Hemy VARNALIUS

06:49 - СПЕКУЛАТА С БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ
автор: bogolubie категория: Други    
прочетен: 3 коментари: 0 гласове: 
0
 
Бояна Иванова чрез Konstantin Petkov :

Преди около 15 години остра реакция предизвика промяната в закона, с която се разрешава продажбата на българска земя на чужденци, с любезното съдействие на СДС, ДПС, БСП, разни интересчии, Атлантически клубове, ложи и други съмнителни организации.

 След 1 януари 2014 г. чужденците ще могат свободно да си купуват земя у нас, независимо от своята националност. Тогава изтича гратисният период, от който страната ни се е възползвала при влизането си в ЕС. Идеята за удължаване на срока на действие на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2016 г. е била отхвърлена.

 И ЕТО, ЧЕ РАЗПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ФАКТ:

 Българските земи се разпродават масово на чужденци, при това на ужасяващо ниски цени. Датчани, холандци, италианци, араби вече орат десетки хиляди декари у нас и са собственици на големи парцели чрез смесени фирми или акционерни дружества със специална инвестиционна цел. Китайци обработват 20 000 декара край Видин и искат да закупят още 90 хил. декара, а Катар и Саудитска Арабия не крият интереса си да обработват българската земя. Северното Черноморие се продава на руснаци, в Югоизточна България и Родопите се настаняват трайно турски фирми, в част от Югозападна България и Добруджа се разпродава на израелски фирми.

 Чужденците не пласират произведената продукция в България, а изнасят всичко навън.

 Българските ниви масово се изкупуват от големи инвеститори, които на всичко отгоре прибират и огромни субсидии. Така е всъщност в цяла Европа. До този извод стига едно изследване, публикувано наскоро от амстердамския Transnational Institute. В него се казва, че в някои европейски държави земята е също толкова неравномерно разпределена, колкото и в Бразилия, Филипините и Колумбия – все страни, в които въпросът за земята предизвиква конфликти, които нерядко прерастват в насилие. Половината от аграрната земя в Европа междувременно е в ръцете на три процента от селскостопанските фирми, а това е истински скандал, смятат авторите на изследването. На всичко отгоре голяма част от тези инвеститори не само имат връзки с глобалната търговия на земеделски стоки, но и се стремят да извлекат печалби от спекулата със земи.

Преглеждания: 58

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics