Древната цитадела, разположена на скалния провлак Калиакра е изградена от Лизимах - един от наследниците на Александър Македонски. Това място е забелязано като естествено укрепление още през IV в.пр.Хр. от първите му заселници – тиризите. Градът е изоставен след създаването на българската държава. Изданието съдържа оригинални илюстрации и снимков материал. Издател е ИК "Славена" - Варна.Легендата за "Аладжа манастир" оживява в комикс

Този творчески проект, изразен чрез средствата на комикса, е създаден според легендата за светото място. Художник е Владимир Димитров. Това е едно интересно издание, което вероятно ще предизвика доста смут в колегите, защото е различна версия на историческите събития и факти с повече от 12 000 годишна давност. Аз съм изкушен от фантастиката, затова си позволих да се върна във времето на халколитния некропол и да направя разходка във времето и в различни исторически епохи. Предизвикателствата са много, заформя се трилогия”, подчерта авторът Валери Кинов.
Комиксът е с много фантастични елементи, с пътувания във времето и енергийни порти. Тезата е, че това са останки от една много древна цивилизация, която предшества с 3000 години културите на Египет, Месопотамия и Вавилон, обясни Кинов.
Богато илюстрованото издание е на български, английски и руски езици.

Преглеждания: 136

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics