Поздрави от България и призив за подкрепа!

Здравейте, Българи!
Името ми е Биляна Савова.
Арт директор на списание ЕВА и основател на фондация МС - Мога Сам. Живея и работя в София.

Преди няколко месеца проведохме кампания на фондацията, Ден на Колела - Предизвикателството, в която се включиха много популярни българи. Идеята беше да прекарат 24 часа, живеейки на инвалиден стол, като столът се предаваше от човек на човек. Инвалидният стол беше символ на липсата на достъп. Липсата на достъп до всичко - лечение, диагностика, информация, външна среда. Всички, които взеха участие направиха това, за да подкрепят хората, които живеят като затворници в собствените си домове и които имат нужда да бъдат зачетени и разбрани.
Във времето на тази кампания с мен се свърза един човек. Този човек се казва Георги.
Неговата история е покъртително невероятна. В края на това писмо ще ви пусна линк, за да се запознаете с нея. Пиша ви, защото имаме нужда от вашата подкрепа. Имаме нужда от смели и истински хора, които да ни подкрепят, за да се разклати тази история, да се извадят наяве делата, на хора, които са възпрепятствали лечението на един човек, да се потърси отговорност. Казвам смели, защото моето усещане е, че има масов страх към този военен сюжет, в който недвусмислено престъпници са хора с чинове, които са злоупотребили и навредили с власт и положение. В България правиме репортажи, събития, на които събираме средства, но всичко става много бавно.
В момента, 48 години по-късно, Военна прокуратура се е задействала, но всичко се случва много бавно. Усещането ми е, че колкото повече дълбаем тук, толкова повече се скриват виновните. Страхът е много силен. А времето е кратко.
Георги има нужда сега от добра диагностика и една операция, която би му помогнала да живее нормално, да се чувства истински жив, да спи, така както спим всички ние. Операцията може да бъде извъшена в Израел и за целта са необходими $50 000.(До този момент в сметката на Георги са събрани малко повече от 13000лв)
Няма да разказвам повече, защото историята на Георги е дълга.
Линка, на който межете да се запознаете малко по-обстойно със ситуцията е https://mogasam.wordpress.com/2015/05/24/войникът-морето-и-писмо-в-бутилка-5/
А във ФБ кампанията е https://www.facebook.com/Подай-ръка-на-Георги-1073110212707624/ (на същата страница можете да откриете и материали и линк към ФБ страница на английски език)
Оставам на ваше разположение.
Надявам се, че Другата Част от България може да направи много.
Не, сигурна съм! Застанете зад нас и ни подкрепете.
Георги е един от нас!
Биляна

P.S. за контакт ms@mogasam.org
и малко повече за мен и дейността на фондацията:
https://mogasam.wordpress.com/about/

Преглеждания: 134

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics