.

Пластики на Владимир Киров

Двама приятели, двама ловешки мечтатели, двама поети с четката и боите, разказват своята приказка за Хармонията и Светлината в осемдесет и деветата изложба във варненската арт галерия „Ларго”.

Свързани не само от професията, но и от приятелството, Николай Добрев и Владимир Киров представиха  в морската сталица своята силна любов към морето (в творбите на първия) и към жената (с творчеството на втория). Изложбата им „Хармония и светлина” представи брилянтните миниатюри и изящните пластики, съчетание на бронз с дърво и маслена живопис на Владимир Киров, и картините на Николай Добрев, уловили най-нежните и чисти нюанси на бялото и синьото от българските и гръцките крайбрежия.

Владо Киров, който е преподавател в Националната художествена гимназия по приложни изкуства в Троян и през 2011 г. прибави към колекцията си отлчия Голямата награда на биеналето на миниатюрата в Русе, сега показва през взискателната местна публика своите търсения в областта на пластиката. 6 творби, съчетаващи бронз и дърво, с красиви женски образи, от които струи фриволност -в "Колело на суетата", тъга и очакване - в "Часът на надеждата", крехка уязвимост - във "Везни за страдание и болка", чувственост и безтегловност - в "Стълбата". "Естет и изключителен рисувач, Владимир Киров е един от най-поетичните съвременни български художници", четем в сайта на галерията.

Николай Добрев се представи с картини, носещи светлината на крайбрежието, с най-нежните и чисти нюанси на бялото и синьото. И двамата творци показват в общата експозиция своите любими теми. За Владо Киров безспорно това е жената и любовта към нея, за Николай Добрев - морето.

-

Кътче от Бяло море, художник Николай Добрев

.

Print E-mail


.

Преглеждания: 84

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics