Работих и ще работя за благото на Варна и варненци

 

 .

Роденият на 8 май 1945 година Енчо Стойчев Чакъров живее,учи и работи във Варна.

Завършва висше икономическо образование през 1971 г. Работи като началник отдел "Комисия за младежта и спорта" при ГНС. От 1976 до 1982 г. е в администрацията на Икономическия университет(тогава ВИНС). От 1982 до 1991 е завеждащ културно-масова работа, реклама и екскурзоводно обслужване на окръжна дирекция "Културно-историческо наследство"-Варна.

В същото време е нещатен сътрудник на радио Варна. От 1991 г. работи в радио Варна(БНР) като ръководител на Рекламно-търговска къща,автор и водещ на предаванията "Вечнозелените","Неделна наздравица"и др.,заместник-директор, продуцент и директор (2002-2004).

През 2005 г. е директор на дирекция Култура и духовно развитие към община Варна, а от декември 2005 до пенсиониренето си  през октомври 2010, отново е директор на радио Варна.

През 2011-2014 г. е член на екипа за подготовка на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г.

През 2008 г. е награден със златен почетен знак за заслуги към Варна от Общинския съвет.


"Работих и ще работя за благото на Варна и варненци" е неговото откровение и строг принцип в живота. На каквато и служба да б
еше, той се стремеше да  насърчи изявите на творческите гилдии на Варна и представителите на културата, да създадат предпоставки за ефективен междукултурен диалог, да се насърчат познанията за историческото и духовното наследство на Варна и региона.

Като шеф на дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна оказваше морална и според възмоностите на институцията финансова подкрепа за създаването на нови произведения, експертно и обществено съдействаше за актуализирането на фестивалите и другите културни прояви, привличането на деца и младежи към високите стойности на изкуствата, за откровениесъздаването на клуб на твореца, производството на културни произведения и продукции, създаването на логистична мрежа на общината за културните ресурси и др.

.

Енчо Чакъров  (в средата) при откриване на галерия "Артендер", в която бяха показани картни на изтъкнати български художници

;

 

Преглеждания: 271

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics