.

Битката между Митко Щерев, основал групата „Диана Експрес“ през 1974 г., и китариста на бандата Максим Горанов приключи в полза на Щерев. През 2008 г. Максим и барабаниста Цветан Банов регистрират нова „Диана Експрес“ в патентното ведомсто. Така те получават право над марката, но не и да свирят под това име – именно затова решват да подадат документи в Министерството на културата за права и над името „Диана Експрес“ като група.Митко Щерев спечели правата за името "Диана Експрес"

От ведомството на Вежди Рашидов обаче присъждат това право на Митко Щерев, създател и кръстник на „Диана Експрес“ и композитор на хитовете „Блус за двата“, „Северина“, „Душа“, „Молитва за дъжд“, с които цяла България научи коя е тази група.
„Нямам загубено дело досега. Спечелих още когато влязох за първи път в съд – когато се развеждахме с жена ми. Държавата присъди децата на мен, както и апартамента, в който живеехме“ – споделя Щерев.
Сега обаче Щерев сам възнамерява да заведе дело срещу Максим Горанов и Цветан Банов, защото продължавали да се представят като „Диана Експрес“. Припомняме, че Митко спечели и дело, заведено срещу него от Лили Иванова за обида. Тогава той й забрани да изпълнява негови композиции.
.

.

Източник:  РАЗКРИТИЯ. ком

Автор: Станимир Тенев 

2 май 2012

Преглеждания: 252

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics