ПРОФ. ПЛАМЕН ЛЕГКОСТУП Е ЧЛЕН НА КЛУБА НА РЕКТОРИТЕ НА ЕВРОПА

.

Проф. Пламен Легкоступ влезе в Клуба на ректорите на Европа

.

Ректорът на Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий" проф. дпн Пламен Легкоступ стана член на Клуба на ректорите на Европа. На официална церемония в Оксфордския университет професорът е получи диплом за членство, ректорска тога и членска карта.

 

Клубът има за цел да подпомага ректорите в провеждането на реформите в областта на висшето образование, които са общи за всички европейски университети. В организацията участват ректори на висши училища от Европейския съюз, както и от други страни, които са в процес на реформи и адаптиране към Болонските приоритети.

 

Проф. Легкоступ е един от 90-те членове на клуба, които в бъдеще ще разискват на най-високо ниво актуалните въпроси на висшето образование в Европа и приоритетите на развитие на висшите учебни заведения.

Университетите в Оксфорд и Кеймбридж са най-старите във Великобритания и с основание ги наричат "аристократични". Университетът в Оксфорд има 35 колежа с различни специалности, високо ценени в Европа и света. Всеки студент има свой преподавател, който като наставник се грижи за подготовката и поведението му. 

.

Изглед на Университета в Оксфорд


Преглеждания: 5

Преглеждания: 219

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics