.

Олга Велчева от Молдова стана лице на единствения седем звезден хотел в света

 

23-годишната жителка на Молдова представи най-големият и най-луксозният хотел в света  Burj Al Arabia в международноjf състезание AICR.

Българската община в Република Молдова поздравява сънародничката си й пожелава успех и израстване в кариерата!

 Олга, обичаме те, желаем ти любов, щастие и здраве!
.

.

.

В конкурса участваха представители на 14 страни, включително Франция, Швейцария и Сингапур.

 

Арабското издание на Gulfnews.com по този случай пише следното: Животът на Олга никога не е бил скучен. Тя имаше една мечта: да работи в Бурж Ал Арабия. Тя е завършила  италиански университет, където получава добро  образование, което й помогна  да получи работа в този световно известен хотел. Олга Велчева опита късмета си и реализира мечта си.

.

- В университета  мечтаехме за това какво ще правим, когато завършим следването си - каза тя. - Спомням си, че споменах на моите колеги, че би било страхотно да работя на рецепцията в Burj Al Arab. Всъщност, това бе единственото нещо, което ме доведе до Дубай. И сега да спечеля за любимия си хотел наградата Дейвид Кембъл  и да се превърна в най-добрия рецептионист в света за 2011 - това е голямо удовлетворение за мен. Наградата "Кембъл" е посветена на най-добрия рецепционист в хотел "Риц" - Париж и в памет на неговата всеотдайност е създадена тази награда.


Олга е много изненадана, че тя имаше честта да представлява своя хотел в конкуренция AICR, защото тя работи там само шест месеца.

.

Рецепцията на хотел Бурж Ал Арабия Свимка:  drivestyle.info
.

- Процесът на подбор не беше лесен, отговорих на въпросите и  извърших необходимите различни роли. Основният критерий бе моята личност. Когато  сме на рецепцията  ние сме първите, които посетителите виждат в хотела. Когато хората идват до нас, те искат желанията им да се превърнат  в реалност. И за тези 10 минути, които сме близо до тях, ние трябва да създадем ефекта как се отварят вратите на рая . 

Най-важният въпрос, който ми зададоха в конкурса, бе за това, как биха се увеличили доходите на хотела. За мен отговорът не бе сложен. Аз трябва да мога да чета по лицата на нашите гости и да  намеря индивидуален подход към всеки и точно да им предлагам удобства, от които се нуждаят. Това е начина, по който рецепционистът може да донесе приходи на хотела. 


След този конкурс Олга автоматично ще стане единственият кандидат за участие в международната конкуренция и ще бъде лицето на не само хотела, но като цяло и на Дубай.


- Управлението в Бурж Ал Араб е много развито и създава перспектива. Ще видим какво се случи по-нататък. Вярвам, че когато човек има мечти, те се сбъдват, само за тяхното изпълнение се нуждае от  упоритост и страст - заключи Олга Велчева.

.

Изглед на хотел Бурж Ал Арабия и част от град Дубай. Снимка:  blog.posoka.com

.

Източник:

http://kp.ru/daily/25829/2804759/~~V

Преглеждания: 129

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics