Лучия Остерлунд: "В България няма дисциплина!"
Хората, който партия ГЕРБ предлага да влязат в управлението на местната власт са хора специалисти. Това са хора с положение и идват, за да помогнат на съответния град, в случая на Габрово. Това коментира в интервю за Дарик радио Лучия Остерлунд, представител на Хелзинкския комитет за защита правата на човека.

 

 


Подписването на декларациите от страна на кандидатите за открито управление на общината не е нарушаване на техните права, а морален акт. Действие свързано с дисциплина в партията. А в България думата дисциплина почти не е позната.

 

 


Липсата на дисциплина в обществото, на почтеност, както и наличието на корупция рано или късно ще доведе до отприщване на наказателни санкции на Европейския съюз към България.

 

 


Според г-жа Остерлунд Европейският съюз все още е твърде толерантен към България и Румъния. Ако бъдат наложени санкции, това няма да е изненада, коментира още Лучия Остерлунд.Тя беше на посещение в Габрово, за да изкаже своята подкрепа към кандидата за кмет на Герб, както и на общинските съветници.

 

Станимира Христова

Преглеждания: 95

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics