Пламен Димитров: КНСБ неотклонно ще настоява за увеличаване на доходите на българите

 

КНСБ ще настоява и ще търси с всички възможни средства, в това число с натиск и протестни действия, ако се налага, за да се постигне минималната работна заплата, допълнителните плащания към пенсионерите и социалните помощи, които трябва да бъдат ориентирани към най-слабите категории от населението, да бъдат актуализирани и въведени в едно друго, ново равнище, или еднократно да бъдат изплатени компенсации.
 
Димитров аргументира позицията на КНСБ с това, че трета година в България всички доходи са замразени. Продължават в същото време инфлационни процеси, които дори и МВФ призна, че са повече от първоначално заложените, коментира той. Прогнозираната инфлация от МВФ е 4,2% за настоящата година, докато заложената в бюджета на правителството е 3,6%, добави той. 

Като изключително важно посочи известната промяна в позицията на МВФ, продиктувана и от невъзможността по друг начин да бъде стимулирана икономиката. Това по думите му е косвено признание, че потреблението и стимулирането на потреблението ще бъде двигателят на растежа през следващите месеци в България. 

Според президента на КНСБ всъщност негласно МВФ казва, макар и с малко, да бъдат стимулирани доходите. Пламен Димитров очаква в това да се вслуша и финансовият министър, който обикновено, по думите му "невинаги чува какво му казваме ние, но чува какво му казва МВФ". 
Източник : BTV

Преглеждания: 122

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics