..

.

Международният Рай фестивал на изкуствата е описан като един от най-добрите малки фестивали в Великобритания. Културното събитие ще започне от 10 септември и тържествено ще отбележи  своята 40-годишнина. 

В продължение на две седмици между 10 и 25 септември в град Ръж - Северен Съсек на Великобратания, ще има богата програма от класическа и съвременна  музика, премиери в изложби, литературни разговори и представяне на автори, танци, откъси от опери, комедия и много повече от това, което се случва в Ръж. Има нещо за всички, включително и за децата. 

И не забравяйте, много от събитията са напълно безплатни!

.

Ричард Томас

е роден през 1938 г. в Лондон - Великобритания. Завършил е Оксфордския университет. Развива своята дипломатическа кариера в периода 1961–1998. Бил е дипломат в Гана, Того, Париж, Брюксел (Делегация на Обединеното Кралство, НАТО), Ню Делхи, Прага (Съветник и Постоянен Пратеник), Рейкявик (Посланик), София (Посланик, 1989-1994) и на Източните Кариби (Върховен Комисар).

Ричард Томас е кавалер на ордена на  Св. Джордж и Св. Майкъл, даван за лоялна служба зад граница, 1990 г.

Член на канцеларията по чуждестранни въпроси и по въпроси на Британската общност на нациите, Кралски институт за международни отношения (Чатъм Хаус) – водеща в световен мащаб неправителствена организация със седалище в Лондон, чиято мисия е да анализира и насърчава разрешаването на важни международни въпроси по наболели за обществото теми, 1998-1999 г.

Автор е на статии със значима научна стойност в списания и на книгата „Зараждането на Индия, като индустриална сила” - издание на Кралския институт за международни отношения, 1982г.

Попечител и Международен Председател е на Leonard Cheshire Disability – голяма британска благотворителна организация в помощ на хората с увреждания, 1999-2005 г.

Попечител и Председател, Rye Arts Festival – ежегоден фестивал, провеждан в Обединеното кралство, класиран сред топ 10 фестивала за изкуства и култура в страната, 2004-2010 г. 

Омъжен е за австралийка, Катрин, има две дъщери, един син и седем внуци.

.

Контакти

Телефон: 01 797 224 442,

уеб сайт: ryeartsfestival.co.uk ,

ryefestival.blogspot.com 

Преглеждания: 33

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics