Бойко Борисов: Изключително съм щастлив, че Варна е европейска младежка столица 2017!

Снимка: БГНЕС

.

"Изключително съм щастлив за това, че преди минути град Варна спечели надпреварата и бе избран за Европейска младежка столица 2017!" Това написа във Фейсбук профила си в четвъртък премиерът Бойко Борисов.

"Освен това, днес в Европейския парламент София вече официално получи наградата си за Европейска столица на спорта за 2018 година, а Бургас е спортен град на континента за 2015 година. Благодаря за труда на кметовете Иван Портних, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, както и на кмета на Пловдив - Иван Тотев, който извоюва Европейска столица на културата 2019, на техните екипи, и на всички, които допринесоха за успеха на българските градове. Това е огромно признание за цяла България. Сигурен съм, че тези отличия ще отворят още по-големи възможности за развитие на младите и активни хора.

Изпратих писмо до кмета на Варна Иван Портних, като подчертах, че Варна е пресечна точка на пътя между Близкия Изток и Западна Европа, затова чрез престижната титла градът ще получи шанса да стане медиатор между тях и по отношение на младежките политики - един истински европейски център и генератор на младежка енергия".

Желая успех и гарантирам, че правителството ще стимулира и ще подпомага още повече подобни инициативи, за да може все повече да се чува позитивно името на българския град по света!", пише още Бойко Борисов.

.

Преглеждания: 128

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics