инж. Койчо Митев
  • Мъжки пол
  • Русе
  • България
Сподели във Facebook Споделяне

Приятели на инж. Койчо Митев

  • Надежда Чанова
  • Николай Увалиев,журн.-изследовал
 

Страница на инж. Койчо Митев

Научното откритие "Цифрова писменост", International digital alphabet

Снимки на инж. Койчо Митев

Блог на инж. Койчо Митев

Знание_за_икономика_на_знанието

Публикувано на Ноември 30, 2011 в 4:37pm

Digital_literacy

Публикувано на Ноември 14, 2011 в 9:11pm

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 8:19am в Ноември 24, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

 

Кратка биография на един българин извършил епохално откритие за общуване на хората по света без преводач

 


Инж. Койчо Митев е роден на 08 април 1947 г. в с. Обретеник, Русенско.  Завършва Строителния техникум в Русе като отличник. Завършва Инженерно-строителния институт в София и след спечелен конкурс през 1968 г. продължава образованието си в Чехословакия, където през 1972 г. се дипломира с отличие. От 1974 г. работи в Строително-монтажен комбинат-Русе. Бързо се издига до главен инженер, зам.-генерален директор и в последните шест години като генерален директор. През 1989 г. в Либия ръководи строежа на голям болничен компплекс.

В края на 1990 г. се прибира в България и се сертифицира като оценител на интелектуална собственост, патентното право, лобист. Консултира докоторанти, преподаватели и студенти от Русенския университет „Ангел Кънчев” при защита на интелектуалната собственост.

Има няколко свои патентовани изобретения. Най значимото е Патент 63704 – „Метод за компютърен междуезиков превод”. По късно инж. Митев съставя обща за всички езици по света ЦИФРОВА ПИСМЕНОСТ - при която цифрите от десеттичната бройна система могат да служат за запис и трансфер на комуникативна писана и звукова реч от произволен език или диалект – към всеки друг”. 

 Експерти по глобални комуникации от Масачузетс наричат откритието "„,,,the holy grail of human communication” - Свещеният граал на човешките комуникации.

Носител е на голямата награда на 21-то световно изложение за иновации "Inpex" - САЩ и на името на Джон Атанасов на  "Евроинтелект-2003" за своя метод за комуникация на майчин език... И още: http://www.portal-bg1.ning.com/profiles/blogs/4155162:BlogPost:113419

Към уникалното българско изобретение Цифрова писменост:

Към Международния творчески проект  DG Енциклопедия на българите: http://www.portal-bg1.ning.com/page/dg

 
 
 
Web Analytics