Тодор Игнатов - сценограф Варна
  • Мъжки пол
Сподели във Facebook MySpace
  • Блог публикации
  • Снимки (15)
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Страница на Тодор Игнатов - сценограф Варна

Тодор Игнатов от 60-те си години подари 35 на варненския театър и опера

Роден на 11.02.1951 г. в София, завършил Националната художествена гимназия в София и НХА „Проф Николай Павлович” София (1976), със специалност сценография при проф. Асен Стайчев, столичанинът свърза целия си творчески път с Варна, от 1977 г. е главен сценограф на ДТ „Ст. Бъчваров”. Създава сценография и за опера, вкл. за Детско-юношеската опера, негова е сценографията за над 160 театрални спектакъла във Варна.

Продължи:.http://www.portal-bg1.ning.com/page/todor-ignatov-ot-60te-si

Снимки на Тодор Игнатов - сценограф Варна

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 10:26am в Април 4, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

 

По повод 90-ия творчески сезон на ДТ „Стоян Бъчваров” през март ТМПЦ - Варна организира специална сценографска изложба на Тодор Игнатов под наслов „35 от 60”.
С Тодор Игнтов се познаваме от времето на нашата съвместна работа в Телевизионен център "Море". Тогава той бе по - строен, а аз по - млад. Вярвам, че отново ни предстоят съвместни творчески проекти и то в близко време.
А сега, разрешете ми, да изразя радостта си от факта, че заради богатата си творческа дейност той е включен в престижната енциклопедия "Кой кой е в изкуството на 20 век" на International Biographical Center в Кеймбридж, Англия. Цифрите сами говорят с какво го е заслужил: повече от 120 изложби по света, 14 самостоятелни изложби маслена живопис, 4 самостоятелни изложби Сценография, десетки проекти в областта на архитектурата, интериорния дизайн, пластичните изкуства, киното, телевизията, операта, балета, вариететни спектакли, частни и институционални поръчки... Негови са сценографията и костюмите на повече от 150 театрални постановки и над 100 концерта, участвал е в десетки фестивали и пленери в Европа, носител е на редица престижни награди.
Повече по темата можете да прочетете в продължението на статията "Тодор Игнатов от 60-те си години 35 подари на Варненския театър":http://www.portal-bg1.ning.com/page/todor-ignatov-ot-60te-si

 
 
 
Web Analytics