В-к Актив на младите бълг. Одеса
Сподели във Facebook Споделяне
 

Страници на вестник "Актив" на Българския младежки клуб в Одеса

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Одеса Украйна

Български младежки клуб "Актив", Одеса

БМК "Актив"

 официално е регистриран през м. юли 2009 г. Създаден и учреден по инициатива на родолюбиви и амбициозни български младежи от Бесарабия (Украйна). Основните насоки на дейността на БМК „Актив” е работа с младите българи в Одеса и Одеска област, с цел развитие, запазване и популяризиране на българското самосъзнание, култура и бит. Това се постига чрез организиране на младежки срещи и културни мероприятия. Задачата на клуба е да съдейства на талантливите украински българи за изяви и възможности за реализация, а също така да бъде установена връзка между младите поколения на Украйна и България.

Председател: Алексей Куцарев

E-mail: Club.Activ@gmail.com

Тел: +38(04845)22-5-36

.

Българският младежки клуб "Актив" (гр. Одеса, Украйна) ще отбележи поредния си рожден ден 

.

На 16 март 2012 г. Българският младежки клуб "Актив"  (гр. Одеса, Украйна) ще отбележи поредния си рожден ден. По този повод ще бъде организирано българско парти в един от най-елитните нощни клубове в Украйна. 
Българският младежки клуб „Актив” е създаден към Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна" през 2008. Инициативата за създаване на тази младежка организация бе породена от родолюбиви и амбициозни български младежи от Бесарабия.  Основната насока на дейността на БМК „Актив” е работа с младите българи в Одеса и Одеска област, с цел развитие, запазване и популяризиране на българското самосъзнание, култура и бит. Това се постига чрез организиране на младежки срещи и културни мероприятия. Задачата на клуба е да съдейства на талантливите украински българи за изяви и възможности за реализация, а също така да бъде установена връзка между младите поколения на Украйна и България.
Сред първите реализирани проекти на БМК "Актив" е Информационният портал на българите в Украйна , който за пръв път събра основната информация за българите в Украйна. Традиционно четири пъти годишно клубът е организатор на български младежки срещи, в които участват младите българи от Одеска област. 
През 2009 година бе създаден танцов състав "Лудо-Младо", който участва във фолклорни фестивали и конкурси, представяйки магията на българския танц. Днес това е единственният български танцов състав в гр. Одеса. 
Членовете на клуба организираха изложбата на стари снимки "Българите в Бесарабия: Хроника на века", в която са събрани автентични снимки от българските села в Украйна. Най-старата снимка е от 1901 г. Изложбата бе показана в градовете Одеса и Болград, през тази година се планира да бъде показана и в България. 
Съвместно с Когреса на българите в Украйна, БМК "Актив" създава български КВН  - Бесарабска лига на КВН за Купата на КБУ (Клуб на Веселите и Находчивите - състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други). Игрите предизвикаха огромен фурор в българските среди. 
Освен тези, от БМК «Актив» се провеждат различни културни, развлекателни и образователни мероприятия: български партита, акции по засаждане на кестенови алеи съвместно с възпитанниците на българското неделно училище «Аз Буки Веди», презентации и изложби на млади художници, откриване на техни сайтове, концерти и полагане на цветя пред паметниците на български дейци, фолклорни фестивали от областен мащаб, пътувания към светите места за всеки българин – като място на погребението на Хан Кубрат, и много-много други
БМК "Актив" е отворен за сътрудничество с родолюбиви български организации в България и чужбина. 
Всички проекти се реализират при любезното съдействие на Всеукраинската обществена организация «Конгрес на българите в Украйна» в лицето на президента й Юрий Иванович Граматик.
.

Максим Димитров
Пресцентър на БМК „Актив”
гр. Одеса, Украйна

.

Снимка: emigrant-bg.com

.

Вестник "Актив" е електронното издание, което се осъществява съвместно от Българския младежки клуб "Актив" град Одеса и Общобългарският портал.


Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българите: http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:117106

Видео файлове на В-к Актив на младите бълг. Одеса

Блог на В-к Актив на младите бълг. Одеса

3 март

.

1 март 2012 г. в Двореца на културата. Леса Украинка (Одеса, Украйна), Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна" организира концерт, посветен на 3 март - Ден на Освобождението на България от турско робство.
 …

Продължи

Публикувано на Март 2, 2012 в 6:30am

"Голямо Одеско хоро"

.

Поводът за тази акция бе Денят на Бесарабските българи 29.10.2011 

.…

Продължи

Публикувано на Март 2, 2012 в 5:30am

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics