Спешъл Олимпикс
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook Споделяне
  • Блог публикации
  • Снимки
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Спешъл Олимпикс - Варна

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Благородната мисия на Спешъл Олимпикс

.

Спортисти в Спешъл Олиппикс, най в дясно е създателят Юенис Кенеди Шрайвър

.

Мисията Спешъл Олимпик е чрез спорта да се създаде на един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения.

.

Движението Спешъл Олиппикс е създадено през 1968 година от Юенис Кенеди Шрайвър и е признато от Международния олимпийски комитет за благото на над 4 милона хора с интелектуални затруднения и осигуряващо занимания и състезания в 32 олимпийски спорта в над 170 страни по света.

Ролята на организацията е да отзивчива към хората с интелектуални затруднения и да им помогаме да изразяват своите мисли, чувства и потребности, да бъдат активни в своите общности.

Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения. В приятелска среда, те имат възможност да развиват своята физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, да създават приятелства и да споделят дарби и умения със своите семейства, другите Спешъл Олимпикс атлети и обществеността.

Работейки с широк кръг от партньори - държавни институции, общини, учебни заведения, спортни организации, корпорации, медии, треньори и доброволци - Спешъл Олимпикс България търси и намира все повече пътища за признаване и приемане на хората с интелектуални затруднения.

Нашата голяма радост са моментите, когато хора със и без интелектуални затруднения спортуват, работят и се забавляват заедно... И още 

.

Към Благородната мисия на „Спешъл Олимпикс“  

Към Варненци спечелиха 5 златни и 1 сребърен медал на „Спешъл Олимпикс“ 

Към Таня Иванова с два златни медала на "Спешъл Олимпикс" 

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите

.

  Страницата на „Спешъл Олимпикс“ - Варна

подготви Николай Увалиев в знак на уважение към достойното представяне на младите варненски спортисти.

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics