Спас Мавров-писател, тангренист
  • Мъжки пол
  • Стара Загора
  • България
Сподели във Facebook Споделяне
  • Блог публикации
  • Снимки (18)
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Добре дошли, Спас Мавров - скулптор, писател, иконописец, тангренист!

Българските сакрални приказки и "Снежанка и седемте джуджета"

 

Спас Мавров е творец в най - широкия смисъл на думата. Той е скулптор, иконописец, писател и човек с горещо сърце, от което като бистър ручей всеки може да пие знание, мъдрост, любов и топлото - пише в неговия собствен сайт.

 Той е изключително интересна личност. Препоръчвам ви да  посетете сайта му и сигурен съм, че дълго време ще останете във виртуалното му художествено и литературно ателие: http://www.iskri.net/index.php?lng=bgТук аз спра вниманието ви върху един конкретен случай: отношението на двама представители от две поколение към класическата приказка "Снежанка и седемте джуджета"

Студентката по културология и философия от Дрезден Снежана Ясенова ми прати своите разсъждения върху тая приказка, които можете да прегледате на http://www.portal-bg1.ning.com/profile/SnezhanaYAsenova?xg_source=profiles_memberList 

Така тя ме подсети за оригиналния доклад с тълкувания по същата приказка на Спас Мавров, който той изнесе пред Международната научна конференция „България в световната история и цивилизация”, проведена във Варна преди няколко години.   

 

Ето кратък откъс от неговите размисли, свързани с приказката „Снежанка и седемте джуджета”, българските сакрални приказки  и учението на древните българи - Танг-Ра. чиито заклет последовател е той.

 

Символика на персонажите

 

.Снежанка и седемте джуджета е една от сакралните приказки на Тангризма, в която са закодирани система от знания, свързани с възможността небесната енергия да се трансформира от материята и съвместно с нея да слагат началото на творчеството “по подобие” – да творят хора. В този смисъл Снежанка и Принцът са Адам и Ева. Приказката е полова, тя разглежда процесите, даващи възможност на половата система на жената да създава от елементите на материята жив човешки организъм. Нека обърнем внимание на факта, че природата и животните са вече създадени и са съюзници на Снежанка, джуджетата и Принца.Освен това приказката дава информация за така наречените Седем свещени елемента, които са химическата база на материалното тяло на планетата. Тези седем елемента влизат в определени взаимодействия помежду си и с другите, несвещени елементи, вследствие на което се получават 56 базови елемента, които дават творчеството на сплавите в материята. От казаното следва, че българите за боравели с набор от знания за принципите на сътворението на тялото на планетата Земя.

 

И още: http://www.iskri.net/articles.php?lng=bg&pg=27


Снимки на Спас Мавров-писател, тангренист

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics