Софарма Фармацевтична компания
  • София България
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Сайт на "Софарма" АД - Фармацевтична компания

Профилна информация

От кой град и държава е членът
София България

"Софарма" - 8О години лекарства за българите

Новият завод на компанията за твърди лекарствени форми

.

"Софарма" е най-голямата българска фармацевтична компания, която притежава 12 завода в България и 3 в чужбина – Русия, Украйна и Сърбия. Медикаментите на компанията се продават в 32 страни по света.

"Софарма" е единственият производител на ампули в България и произвежда медикаменти от почти всички групи. Компанията притежава 60 патента и 2683 регистрации на търговски марки и произвежда най-продаваната марка лекарство без рецепта по стойност и по брой опаковки - "Аналгин".

"Софарма" е трета по пазарен дял от продажба на медикаменти в стойност за 2009 г. и първа по продажба на лекарства, за които не се изисква лекарско предписание. През 2009 г. консолидираните приходи на компанията са 502.6 млн. лв. Основните й производствени мощности са в София, Врабево, Казанлък, Велико Търново, Сливен и др., а освен това фирмата планира да консолидира участията си в три фармацевтични компании - Медика-Сандански, Унифарм и Българска роза-Севтополис.

Пазарната й капитализация на Българска фондова борса-София е 532 млн. лв. към месец март 2009 г. Преди краха на борсата, тя беше една от малкото български дружества с пазарна капитализация над 1 млрд. лв.

"Софарма" е най-старата българска фармацевтична фирма, наследник на "Българско Аптекарско Кооперативно Дружество", чрез което аптекарското съсловие започва изграждането на първата производствена лаборатория за лекарствени средства през 1933 г. През 1942 година производствената лаборатория на Българското Аптекарско Кооперативно Дружество се премества в новопостроената специално за нея сграда на ул. "Илиенско шосе" и прераства във фармацевтична фабрика "Галенус". През септември 2000 г., компанията е приватизирана от тогавашния екип на фармацевтичната компания "Унифарм", начело с директора й Огнян Донев. Две години след приватизацията компанията обединява шест предприятия - "Софарма", "Унифарм", Врамед", "Фармахим Холдинг", "НИХФИ", "Ростбалканфарм".

През 2004 г. "Софарма" лицензира производствените си мощности съгласно европейските изисквания за добра производствена практика. През същата година компанията увеличава дела си в "Българска Роза - Севтополис". "Софарма" е публична компания, нейните акции са между най-търсените на Българска фондова борса - София.

През 2006 година "Софарма" получава сертификат за първи клас инвеситиция за проекта си за нов високотехнологичен таблетен завод. А през 2013 година в конкурса "Сграда на годината" бе лидерът в призовете, като получи две награди за сградата "Софарма бизнес тауърс". Дружеството притежава най-голямата логистична база за търговия на едро с лекарства на Балканите. 

.

Към "Софарма" - 8О години лекарства за българите

Към История на дружество "Софарма"

Към Стратегия и философия на фирмата

Към Лица на "Софарма"

Към Новият завод на "Софарма" - смела атака срещу кризата

Към Умните „Софарма тауърс"

Към Социалната отговорност на "Софарма"

Към Кинозала на "Софарма"

Към Международния творчески проект Енциклоппедия на българите

.

Умните "Софарма тауърс"

.

Сайтът на компания "Софарма" подготви Николай Увалиев в знак на дълбоко уважение за полезната й дейност при производството на български лекарства и социалната й отговорност към обществото.

.

Снимки на Софарма Фармацевтична компания

Видео файлове на Софарма Фармацевтична компания

Блог на Софарма Фармацевтична компания

Стратегия и философия на "Софарма"

.
"Софарма” АД се наложи като компания, доказала своя икономически, производствен и интелектуален потенциал, позволил й да се превърне в определящ фактор на фармацевтичните пазари.
Размерите…
Продължи

Публикувано на Октомври 22, 2013 в 10:26pm

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics