Снежана Ясенова Дрезден,Германия
  • Женски пол
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Добре дошли, Снежана Ясенова - пресдоброволец!

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Дрезден Германия

Новата кръстница на седемте джуджета

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Илюстрация от sowhat.blog.bg


 

Незабравими ще останат за мене дните през лятото, когато бях в  Общобългарския портал като пресдоброволец, както Вие ни наричахте. Тогава ми поставихте творческа задача.

- Ти се казваш Снежана и по име се родееш с приказната Снежанка. А това име у всички извиква и спомена за седемте джуджета. Дай им седем имена на човешки добродетели и потърси подходящи илюстрации към  тях - с присъщата си доброта и едва доловима ирония ми казахте Вие.

Твърде дълго бях ангажирана с моето устройване в Дрзден и подготовката  ми за изпитите по специалността културология и на това отгоре се записах да слушам лекции по философия. Там ни възложиха всеки да разработи свое тълкуване на известна приказка. Аз бях позабравила за възложената ми от Вас задача по приказката Снежанка и седемте джуджета, но тя бе в съзнанието ми и от България я донесох в Дрезден. Точно тая приказка ми трябваше и аз направих своите тълкувания като по своему кръстих седемте джуджета, прибавих подходяща илюстрация.и получих висока оценка. Сега разбрах колко сте били далновиден, когато още през лятото ме накарахте да дам свои имена на седемте джуджета. Но чак преди няколко дни се видях по-свободна и като забавление Ви пращам разработената тема.

 

СЕДЕМТЕ ПОСЛАНИЯ НА БРАТЯ ГРИМ


Кой не знае приказката „Снежанка и седемте джуджета”? Кое дете и кой възрастен с детска душа още от ранни години не са е сприятелил с Щастливко, Всезнайко, Мърморко, Чевръстко, Добродушко, Свенливко и Сънливко? Но трябваше да порасна и да поумнея, за да разбера, че авторите братя Грим в седемте са закодирали свои седем послания, затова на всяко джудже дадох и ново име.

 

Първото нарекох Любов, защото Бог е Любов и Любовта ражда живота, тя е начало а началата. Така отреждат светите писания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И още: http://www.portal-bg1.ning.com/page/novata-krstnicata-na-sedemte

Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българите : http://www.portal-bg1.ning.com/page/dg

Снимки на Снежана Ясенова Дрезден,Германия

Блог на Снежана Ясенова Дрезден,Германия

Българската кръстница на седемте джуджета

 

Родена съм във Варна през 1987 г. Завърших Свободния университет в родния си град. В момента следвам в Дрезденския университет специалност културология и слушам лекции по философия.

Незабравими ще останат двете години, когато бях пресдоброволка в Общобългарския портал. Тогава, спомням си, Вие г-н Увалиев, ми възложихте да дам свои имена на седемте джуджета от едноименната приказка на Братя Грим. Какво съвпадение но тук в университета на всички от…

Продължи

Публикувано на Ноември 6, 2011 в 7:00am

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 5:07pm в Януари 27, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

Здравей Снежана - пресдоброволке!

Радвам се, че отново присъстващ в Общобългарския портал с добре разработената журналистическа тема. В разговора ни по скайпа ти сподели, че България, твоите близки и приятели и морето много ти липсват. 

Тогава пропуснах да ти кажа, че човек не е, където  е, а там където обича.

 
 
 
Web Analytics