Росен Плевнелиев канд.-президент
Сподели във Facebook Споделяне
 

Добре дошли, Росен Плевнелиев: кандидат-президент!

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Гоце Делчев България

Кратка биография

 

 

Росен Плевнелиев е роден на 14 май 1964 г. в град Гоце ДелчевБългария.

Средното си образование получава в Природо-математическа гимназия  в Благоевград от 1978до 1982 г. В периода 1984–1989 г. завършва Висшия машинно-електротехнически институт в София (днес Технически университет), със специалност„Изчислителна техника“.

 

Веднага след завършването си започва работа като научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника, но политическите промени в България го оставят без работа.

Започва да развива собствен бизнес още през 1990 г., когато основава фирмата си „Ирис Интернешънъл” АД, първата строителна фирма в България със сертификат ISO 9001, получен през октомври 1999 г. Фирмата работи на повече от 80 строителни обекта в Германия, както и някои знакови проекти в България: реконструкция на хотел Шератон в София, изграждане на централен офис на БНП Париба в София, център на Даймлер-Крайслер в София, Бизнес парк София и др.

През 1994 г. основава и управлява „Линбългария” ООД, фирма, специализирана в сухо строителство. След 1998 г. участва в управлението на българските подразделения на германската компания Линднер (Линднер Ирис Имобилиен, Ирис Интернешънъл, Линднер България, Линднер Имобилен Мениджмънт), работеща в областта на разработване, управление и инвестиции в недвижими имоти. Той ръководи най-големия проект на компанията в страната, Бизнес парк София. Той е започнат през 1999 г. и е най-големият частно финансиран проект в областта на недвижимите имоти в България и един от най-големите бизнес паркове в Югоизточна Европа. През 2003 година е започнат и проекта Резиденшъл парк Софияжилищен комплекс в близост до Бизнес парк София.

Говори на немски и английски език.

 

От 2007 г. е член на управителния съвет на „Конфедерация на работодателите и индустриалците в България”. През следващата 2008 г. става член на борда на директорите на „Американска търговска камара” и член на настоятелството на фондация „За нашите деца”.

 

На 27 юли 2009 е назначен за министър на регионалното развитие и благоустройството.

На 4 септември 2011 е обявен като официален кандидат на ГЕРБ за президентските избори в България . На 7 септември 2011 г. подава оставка като министър на регионалното развитие и благоустройството, , това е с цел пълноценно да участва в изборите

Женен е и има три деца.

 

Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българите : http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:89729

Видео файлове на Росен Плевнелиев канд.-президент

Стена за коментари (8 коментара)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 8:12pm в Октомври 21, 2011, Д-р Г. Николаев писател,хуманист казва...

 

Изразявам своята гражданска позиция с подкрепата на Росен Плевнелиев за президент на България.

Желая Ви крепко здраве и успех в  изборите!

 

На 12:31pm в Октомври 15, 2011, dona mateva казва...

г-н Плевнелиев желая Ви успех в начинанието

 

На 8:38am в Октомври 14, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...
На 8:33am в Октомври 14, 2011, Николай УвалиевНиколай Увалиев казва...

Председателят на българската общност в Молдова в своята страница и в рубрика Форум на Общобългарския портал изпрати следното съобщение: 

 

Членовете на Клуб на симпатизантите на ПП ГЕРБ, живеещи в Молдова, с девизът " АЗ съм ЗА "... имат щастие да поздравят и пожелаят ПОБЕДА на кандидатите от ПП ГЕРБ на изборите за президент и вице-президент г-н Росен Плевнелиев и г-жа Маргарита Попова.

Ние призоваваме хилядите наши сънародници, живеещи в България, да ги подкрепят на самите избори на 23 октомври. Ние много добре си спомняме как на Първата сесия на Световния съвет на българите, който се проведе във Варна през 2009 г., лидерът на пария ГЕРБ Бойко Борисов обеща и изпълни в следващите три години като баща и стопанин се грижеше за представителите на  българските диаспори от целият свят. Ние се надяваме, че тази държавна политика относно българите извън България ще обедини, солидаризира и в позитивен смисъл промени представата на българите по света за ролята на България в тяхната съдба и свърза надеждите им с общото бъдеще на България и бъдещето техните деци и внуци, ще бъде продължена.

 

За Клуб на симпатизантите на ПП ГЕРБ, живеещи в Молдова

Федор Сабиий

Председател на българската общност в Молдова

На 4:38pm в Октомври 11, 2011, Акад. проф. Григор Велев казва...

Бях гост на Културно-информационния център на Босилеград - Сърбия, по случай тяхната 14-годишнина, където изнесох лекция по родолюбие. Всички присъстващи наши сънародници бяха много впечатлени от вниманието на премиера Бойко Борисов и председателката на Народното събрание Цецка Цачева, изразено в техните поздравителни адреси. 

Този факт вдъхна упование и надежда при решение на техните проблеми от страна на българското правителство и от вероятните президент и веце-президент, подкрепени от ГЕРБ.

От свое име и аз изразявам своята подкрепа към Росен Плевнелиев, Маргарита Попова и Йорданка Фандъкова в предстоящите избори.

 

Акад. Григор Велев, почетен председател на Академията на науката и изкуството /БАНИ/ и на Асоциацията на българите по света.

На 9:09pm в Октомври 2, 2011, Акад Божидар Палюшев - Лондон UK казва...

 

За кратко съм в България и усетих напрегната предизборна кампания. Макар че 13 години живея в Лондон, като бивш преподавател по политология в три престижни български университета, непреставам живо да се интересувам от политика. 

Затова в този кратък коментар с основание считам, че най-подходящи за президент и вице-президент са Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, а за кмет на моята родна София  - Йорданка Фандъкова.

 

 

Накрая искам да споделя, че в Лонрдон живеят около 50 хиляди българи и преобладаващата част от  тях са привърженици на ГЕРБ.  Моето твърдение се базира на следното: преди години в посолството гласувахме една малка група хора, но на последните парламентарни избори опашката бе дълга повече от 400 метра и настроението бе в полза на ГЕРБ. По-късно и анализите на резултатите от изборите показаха, че българите от Лондон са пожелали коренна промяна.

 

На 8:53pm в Октомври 1, 2011, Илиян Попов-презид.София ауто казва...

 

 Искрено вярвам, че той ще е следващия президент. Необходим ни е човек, който да ни обедини. Росен Плевнелиев е доказал, че може да създава добри екипи и ще поведе страната в желаната посока. Във всяка партия има различни хора, в т.ч. и добри професионалисти, обичащи България.

Сигурен съм, че Росен може да ги мотивира и да обедини всички българи да работят заедно. Така ще станем много по-силни и всички в ЕС и извън него ще възстановят доверието и уважението си към родината ни!

 

 

На 6:05am в Септември 29, 2011, Весела Хенд - Ню Йорк казва...

Далечни, но сърдечни поздрави от българите в Ню Йорк!

 И между нас най-обсъжданата тема са предстоящите избори. Всеки има свои предпочитания, но в разговорите ми установих, че предимство имат кандидатите на ГЕРБ.

Желая им успех.

На 11:31am в Септември 27, 2011, Пламен Енчев-докторант,Холандия казва...
Аз, моята съпруга Добрина, моите приятели, които тази вечер ми са на гости - Димитър  Боев, Петър Дойнов и Боян Карастанев оказваме пълно одобрение за Росен Плевнелиев и Маргарита Попова за президент и вицепрезидент. А аз и Добрина имме планирано връщане във Варна и ще го съобразим с изборите, за да гласуваме за кандидат-кмета Кирил Йорданов.
 
 
 
Web Analytics