Проф. д-р Деворина Гамалова
Сподели във Facebook Споделяне
 

Страници на проф. д-р Деворина Гамалова - музикален благодетел

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Лондон UK

Щедростта на една музикална душа

.

Проф. д-р Деворина Гамалова е родена в България и завършва СМУ "Проф. В.Стоянов" в Русе в класа по цигулка на Анелия Попова. Получава първи отличия на локални и национални конкурси. Продължава образованието си в Държавната музикална академия в София при проф.Боян Лечев и асистент-проф. Дора Бръчкова.

През 1988 г. участва в майсторски курс във Ваймар, спечелва конкурс за концертмайстор на Ризенския Симфоничен оркестър в Германия и работи като такъв в продължение на четири години.

От 1992 до 1994 специализира цигулка и виола при проф. Григорий Жислин в Royal College of Music в Лондон. През 1994г. получава стипендия за специализация с виола в Guildhall School of Music - Лондон и учи там при проф. Дейвид Такено. През 2002 завършва второ висше образование, а през 2008 защитава докторската си дисертация в Лондон.

Концертира като солистка и камерен изпълнител в България, Германия, Англия, Италия, Югославия, Франция, а от 1995 редовно изнася концерти и за създадената от Йехуди Менухин организация "Live Music Now", чиято мисия е живата музика да стигне до хора, които нямат възможност да отидат в концертните зали.

Деворина Гамалова е завършила и богословие в СУ "Св. Климент Охридски". Защитила е в Лондон докторска дисертация за ролята на музиката в духовния живот. От години организира благотворителни концерти в социални домове... И още 

.

Съдържание

Музиката помага на страдащите, възпитава децата, обогатява на всички душата

Сърцето само прави своя избор 

Деворина Гамалова изнася благотворително концерти в социални домове и детски градини в цялата страна

След майсторския клас, Деворина Гамалова изнесе 4 благотворителни концерта в Плевен

Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българитe

.

Страниците на проф. Деворина Гамалова подготви Николай Увалиев с голяма благодарност към нейното благородно и богоугодно дело към страдащите и нуждаещите се!

 

Снимки на Проф. д-р Деворина Гамалова

Видео файлове на Проф. д-р Деворина Гамалова

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 8:54am в Септември 7, 2012, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

.

Благотворителната организация "Live Music Now"

има мисията живата музика да стигне до хора, които нямат възможност да отидат в концертните зали. Тя  е основана от световноизвестния цигулар и хуманист Йехуди Менухин. В нея се влиза след изпит, който проверява, освен музикалните умения и способността на кандидата да общува с хората в неравностойно положение.     

“Музиката облекчава страданията, помага в работата и има изцяло благотворно и възпитателно влияние върху възрастните хора и децата”, казва Деворина Гамалова. 

Поместеният по-долу видео филм има за цел да влезе в домовете на пръснати по света хиляди българи, и те нуждаещи се от красиви духовни преживявания.

.

 

 
 
 
Web Analytics