EumuzikStudio profTatyana Koleva
Сподели във Facebook Споделяне
 

Страници на Евромузик студио проф. Татяна Колева

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Варна България

Музикантът е гражданин на родината си и на света

.

Татяна Колева е родена в България, живее и работи в Холандия. Учи пиано и ударни във СМУ 'Добри Христов' - Варна и продължава обучението си в НМА 'П. Владигеров' – София, в Консерваториите на Ротердам и Хага, Холандия. Сред нейните учители са Р. Сивриян, проф. Д. Палиев, Р. В. Сайс, С. Шик, З. Финк, В. Фос и Д. Ууд.
 
Ангажирана активно с представяне и популяризиране на нова музика и арт-форми по цял свят, тя е призната за едно от водещите имена в областта на перкусионната и съвременната музика. Изпълненията й впечатляват с интригуващи ритми и изненадващи музикални решения. Изнася концерти и води майсторски класове в цяла Европа, САЩ, Канада, Япония, Йордания и Мексико.
 
Реализира множество проекти, голяма част от които са създадени специално за нея. Повечето от пиесите й представят нейната нова изпълнителска техника 'marimba-extended', която тя доразвива по време на интензивното си сътрудничество с редица съвременни композитори и съчетава атрактивно с други инструменти, лента или глас. Върху тази концепция се базира и първият й солов компактдиск „Knock on Wood”, издаден през 2004 от „NovaLinia Records”, последван през 2006 от премиерата на мултимедийната й солова програма „Rituals & Confessions” и дуо диска "No Sugar Added". Свири като солист с различни оркестри и редовно си сътрудничи с водещи ансамбли и театрални трупи от целия свят. Тя е една от основателките на дамската група „ELECTRA”. Свири в много успешните дуа с джаз-саксофониста Рутгер ван Отерло и органиста Ян Хаге, както и с експерименталната рок група „Rubatong”...
.
В последните години тя е активно свързана и с българския фестивален и музикален живот, като изнася концерти, води курсове и майсторски класове.  
За своята активна творческа дейност в областта на европейската културна интеграция на България Татяна Колева е отличена два пъти с наградата на БНР и предаването „Алегро виваче” - Музикант на годината 2007 и  Музикант на годината 2009...И още 
.
Проф. Татяна Колева с наградата Музикант на годината 2009
.
.
Съдържание

Снимки на EumuzikStudio profTatyana Koleva

Видео файлове на EumuzikStudio profTatyana Koleva

Блог на EumuzikStudio profTatyana Koleva

Световна премиера на фестивала "Мартенски музикални дни 2012" в Русе

Татяна Колева и "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров , снимка Крум Крумов
.…
Продължи

Публикувано на Август 30, 2012 в 7:02pm

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics