Акад.проф. Д.Момчилов ректор НМА
Сподели във Facebook Споделяне
 

Добре дошли, Акад. проф. Димитър Момчилов - ректор на Нац. музикална академия!

Профилна информация

От кой град и държава е членът
София България

ПРОФ. Д-Р ДИМИТЪР МОМЧИЛОВ

 

  Ректор е на Музикалната академия в София. Завършил е академията през 1972 г. и майсторски клас през1974 г. при проф. Георги Тодоров. Специализира в Московската Консерватория "П. И. Чайковски" при проф. Павел И. Чумаков (1979-1980). Завеждащ катедра (1989-93). Декан на ИФ на ДМА (1993 - 2003). Заместник- Ректор на НМА (2004-2008). Ректор на НМА „Проф. П. Владигеров" от 10.04.2008 г. Лауреат на VІ Общобългарско състезание за певци и инструменталисти (1974) - І награда и златен медал. Изнасял много самостоятелни рецитали , солист на различни   оркестри. Провел майсторски класове в България, Македония, Холандия. Автор на учебни пособия за тромбон. Негови студенти са лауреати на наши и международни конкурси и преподаватели в музикалните училища в страната и чужбина.

 

Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българите: http://www.portal-bg1.ning.com/page/dg

Блог на Акад.проф. Д.Момчилов ректор НМА

Програма за бъдещето на академията

 

Да се осигури кадрово всяка специалност с млади висококвалифицирани специалисти - докторанти и асистенти, да се търсят възможности за удължаване на трудовата дейност на хабилитирани преподаватели - водещи специалисти по основни учебни дисциплини, да се прави необходимото пред държавните и европейските…

Продължи

Публикувано на Ноември 13, 2011 в 9:30am

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 10:39am в Ноември 13, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

ПРОБЛЕМИ И ПРИДОБИВКИ В НАЦИОНАЛНАТА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ

 

Националната музикална академия "Панчо Владигеров" посрещна 90-ия си випуск. Беше открит и сезона на Академичния симфоничен оркестър, пред който всеки петък в залата на Академията застават студенти - диригенти и солисти.

За съжаление лошото финансово положение пречи на нормалното развитие на специалностите. По думите на ректора, проф.Димитър Момчилов "караме студентите насила да ходят да учат в чужбина, където таксите не са толкова големи, колкото тук."

За проблемите, но и за някои ценни придобивки можете да научите от интервюто на Татяна Иванова с проф.Момчилов.

 

Източник: БНР Алегро Виваче 

 

 
 
 
Web Analytics