CreativstudioПроф. Диана Гергова
Сподели във Facebook Споделяне
 

Страници на Creativstudio проф. Диана Гергова -

Профилна информация

От кой град и държава е членът
София България

Жена на 2001 година според Биографичния институт на САЩ

.

Проф. Диана Гергова е археолог с международен авторитет и един от един от водещите европейски специалисти в областта на късната праистория. Тя развива изключително активна археологическа и изследователска дейност; изнася лекции в български и чуждестранни университети; участва редовно в различни научни форуми; автор е на множество публикации в специализирани археологически издания.

Особено важен аспект от нейната работа е представянето на културното наследство и разпространението на знание за него. Тя е организатор на редица форуми и изложби, популяризиращи тракийските съкровища на България по света.
 
Диана Гергова е член на Управителния съвет на Българския национален комитет на ИКОМОС, на международната „Шинто” фондация към ООН и на Научния комитет по погребална археология Браила.
През 2001г. тя е отличена с наградата „Жена на годината” в областта на археологията и бизнеса от Американския биографичен институт.
.
 
 

Снимки на CreativstudioПроф. Диана Гергова

Видео файлове на CreativstudioПроф. Диана Гергова

Блог на CreativstudioПроф. Диана Гергова

Да бъдеш археолог в България е все по-трудно

(интервюто е публикувано във  ”Дневник”)

.

Проф. Диана Гергова е един от най-изтъкнатите специалисти по тракийска археология. Тя работи в Националния археологически институт с музей при БАН и е професор по археология в Държавния…

Продължи

Публикувано на Август 11, 2012 в 11:00am — 1 Коментар

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics