Проф. д-р Асен Асенов
  • Washington, DC
  • Съединени Американски Щати
Сподели във Facebook Споделяне
 

Страница на проф. д-р Асен Асенов-председател на Центъра на Българската общност във Вашингтон

Профилна информация

От кой град и държава е членът
САЩ

Американският университет Кодор във Вашингтон DC

Американската мечта и 140 000 наши имигранти в САЩ

.

Проф. д-р Асен Асенов е преподавател в Американския университет, който е частна, либерална образователна институция, основана през 1893 г. във Вашингтон DC. Това учебно заведение има най- политически активни студенти и преподаватели, които въплъщават идеала за създаването на национален университет в столицата на САЩ - Вашингтон. 

Проф. д-р Асен Асенов е и председател на Центъра на българската общност във Вашингтон.Той твърди, че в САЩ българските имигранти са около или над 140 хиляди.Това е с 50 хиляди повече от официалната статистика, която отчита 90 000 български емигранти.

Това е с 50 хиляди повече от официалната статистика, която отчита 90 000 български емигранти. Те са съсредоточени основно в Чикаго и щатите Охайо, Мичиган и от части във Флорида. Голяма част от българите в Америка - около 53 %, са високообразовани хора, които са много добре утвърдени в обществото, с много добри перспективи за развитие и разбира се - много добре платени. Посочените проценти са свидетелство за мащабните размери на „изтичане на мозъци” от България. 
Връщането им в България е малко вероятно. Дори икономическата криза в САЩ не стимулира вълна от завръщане към родината, а причините се коренят в опасенията относно икономическата и социална сигурност в България. Нараства натурализацията на българските имигранти.  Безработица на нашата миграция в САЩ е сравнително малък и не е реалистично да очакваме, че ще се завърнат.

По думите му обаче този огромен потенциал би могъл да се използва за благото на България.  Статистическите данни за количеството на паричните трансфери от чужбина сочат, че те са значим фактор в националната икономика, тяхното количество е равно на половината от преките чуждестранни инвестиции в страната... И още 

.

Символ на американската мечта

.

Към Американската мечта и 140 000 наши имигранти в САЩ  

Към Център на българската общност във Вашингтон

Към Лошият български банков сценарий

Към Бъдетe готови за още трудности

Към Кинозалата на проф. Асен Асенов

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите 

.

Профилът на проф. д.р Асен Асенов 

подготви Николай Увалиев в знак на уважение към неговите родолюбиви дела като председател на Българската общност във Вашингтон, за неговите обективни и задълбочени икономически анализи и прогнози.

Снимки на Проф. д-р Асен Асенов

Блог на Проф. д-р Асен Асенов

Бъдете готови за още трудности

Колаж: Яна Стаменова
.

Ако краят на 2013 година беше повод за равносметки, то началото на 2014 година е най-подходящото време за…

Продължи

Публикувано на Октомври 25, 2014 в 11:27am

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 11:31am в Ноември 6, 2014, FRANK KWABENA казва...


Good Day,

How is everything with you, I picked interest on you after going through your short profile and deemed it necessary to write you immediately. I have something very vital to disclose to you, but I found it difficult to express myself here, since it's a public site.Could you please get back to me on:( mr.frankkwabena@yahoo.com.hk ) for the full details.

Have a nice day

Thanks God bless.

Mr Frank

 
 
 
Web Analytics