Акад.,проф.Олег Гочев - стенопис
Сподели във Facebook MySpace
  • Блог публикации
  • Снимки (10)
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Страница на Акад.,проф.Олег Гочев - стенопис

Профилна информация

От кой град и държава е членът
София България

Видения от небесната дъга

.

.

Роден е в София през 1954 г. През 1982 г. се дипломира  в Националната художествена академия, специалност “Стенопис”. От 1983 г. е преподавател по живопис и композиция в НХА, катедра “Стенопис”. През 2002 г. е професор по стенопис в НХА, катедра “Стенопис”, Изящен факултет.
 Сътворил е 26 стенописта, по-значими от които са „Човекът и техниката“, „Участието на българския народ и армия във Втората световна война 1944-45“, „Мартеница за Мексико“ в Мексико сити.
Взел е участия в 139 национални и групови изложби в България, има 15 самостоятелни изложби, 8 в България и 7 в чужбина - Лондон, Виена, Дюселдорф, Женева, Амстердам и Париж. Има 32 участия в групови международни изложби и изложения, 13 участия в пленери и 34 реализации в областта на пощенските марки.
Защитил е 5 кураторски проекти със значима художествена стойност. Притежава 7 значими национални и международни награди.
Автор е на книгата “Стенописта – проблеми и предизвикателства” (2004-2009). Специализирал е в световно известни творчески центрове във Франция, Мексико, Южна Корея, Япония, Света гора - Гърция, Англия, Унгария, Испания и Индия...
Към Стенописта и скулптурата - основа на изобразителните изкуства: http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:116446
Към Международния творчески проект DG Енциклоппедия на българите: http://www.portal-bg1.ning.com/page/dg

Снимки на Акад.,проф.Олег Гочев - стенопис

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics