Наум Димитров- учител съм
  • Мъжки пол
  • Карлово
  • България
Сподели във Facebook Споделяне
  • Блог публикации
  • Снимки
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Добре дошли, Наум Димитров, учител съм!

Здравейте, непознати Родственико!


Днес по обяд, както имам навик, докато включвах карловския регионален портал, съвсем случайно открих Вашия Общобългарски портал. Стана ми интересно и се порових тук и там. Прочетох доста интересни неща Хвала за желанието Ви да свържите разпиляните от времето и съдбата българи!
Искам да Ви кажа, че и аз съм от Увалиите. В нашето Карлово до неотдавна имаше улица на името на войводата Димо Увалията. Аз съм роден в Карлово, живея в Казанлък. Пенсионер съм, бях учител по литература. Останах самотен. Синът и дъщерята отгскоро тръгнаха по света. Дано да успеят да се приспособят - имат добри професии. "Идете, вижте, поспечелете, пък се върнете. От родното по - хубааво няма!" - на изпращане им казах аз.
Ще се радвам да се опознаем и се сближим, защото фамилията е много рядка и не само тя ни свързва. Така случайно навремето открих известния, Бог да го прости, Петър Увалиев. И неговият род е от нашето Карлово.
Привети от сърце от празничното Розово поле! Днес е нашия традиционен Празник на розата, а в Карлово тази година е кулминацията на тържествата.
Твой Родственик, Наум Димитров

Стена за коментари (2 коментара)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 2:00pm в Май 23, 2011, Нина Димова-Топалова, Молдова казва...

много благодаря за топлите думи. заповядайте на нашият сайт http://borm-md.org/

и на Вас всичко най хубаво!

На 8:20pm в Май 29, 2010, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...
С вълнение и радост прочетох писмото Ви, мой мили Родственико!
Ще ми бъде много приятно често да общуваме в интернет, а когато има сгода да се срещнем и гостуваме един другиму. При сладка раздумка ще разровим родовите ни корени и ще ги полеем, за да бъдат вечни.
Благодаря, че ме подсетихте за Празника на розата, тая славна традицията на хората от Долината на розите, от където са и моите деди.
До скорошна среща наяве или в ефира.
Твой нов и вричам се добър приятел,
Николай Увалиев
 
 
 
Web Analytics