Милена Кънева-режисьор,журналист
  • храбра българка за защита човешки права по света
  • България
Сподели във Facebook Споделяне

Приятели на Милена Кънева-режисьор,журналист

  • Татьяна
 

Сайт на Милена Кънева - режисьор, журналист, продуцент

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Тотално отрече, тотално защити!

.

Милена Кънева в Бирма по време на заснимането на филмите си 

.

Милена Кънева е родена в Русе. Завършила е актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Крикор Азарян  От 1987 живее в Италия и работи като журналист за агенцията WTN, в последствие APTN, National Geographic, RAI, CNN. Снима авторски репортажи в Източна Европа, Африка, Южна Америка и Азия. Ексклузивното й интервю с Аунг Сан Су Чи, нобелов лауреат за мир под домашен арест по време на военна диктатура, свързва Милена Кънева завинаги с Бирма. През 2000 продуцира документалния филм "Инициацията" за обрязването на жените в Мали, който печели първа награда на фестивала “Due Mondi” във Флоренция. Първият й операторски филм през 1997 е за клането на Сем Терра в Елдорадо дос Каражас в Бразилия. 

А филмът "Тотално отричане" (Total Denial) е първата й важна стъпка, която прави в посока на документалистиката и е изцяло авторски филм, плод на петгодишна работа между джунглите на Бирма и съдилищата на САЩ. Историята на кинотворбата е дълбоко разтърсваща благодарение на личната й ангажираност с борбата за Бирма. Когато говори за тази кауза, трудно сдържа емоциите си. Лично преживява трагедията, която се разиграва в страната, с която е толкова дълбоко свързана, доброволно като съдба.

.
.
.
Сайтът на Милена Кънева
подготви Николай Увалиев в знак на уважение за нейните благородни усилия да се бори за човешката правда и свобода по света.
.

Снимки на Милена Кънева-режисьор,журналист

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 7:58pm в Октомври 23, 2015, Татьяна казва...
Вы очень талантливая и открытая женщина!!! Желаю Вам творческих успехов и надежных друзей!!!
 
 
 
Web Analytics