Международен театрален фестивал
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Международен театрален фестивал "Варненско лято"

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Най-мащабното международно театрално събитие в България

.

Момент от спектакъла на Варненския драматичен театър "Ромео и Жулиета"

.

Фондация „Международен театрален фестивал Варненско лято” е неправителствена организация в обществена полза, основана през 2004 г.

Нейното създаване е свързано с разрастването на Международния театрален фестивал „Варненско лято” и необходимостта от обособяване на структура, пряко отговаряща за програмирането, реализацията и устойчивото развитие на фестивала. Фондацията координира своята фестивална политика с основните му съорганизатори – Българска асоциация за театър, Община-Варна, Министерство на културата.

Основните приоритети на Фондацията са свързани с междукултурния диалог и разпространението/продуцирането на театрални спектакли с висока художествена стойност. Образователните проекти, конферентната и издателската дейност в областта на сценичните изкуства са неотменна част от нейната дейност и инициативи.

От 2007 г. Фондацията, съвместно със Столична община, реализира платформата Световен театър в София. Тя има за цел да представя водещи имена и тенденции от международната сцена пред столичната публика. От 2011 г. нейната програма разширява своя обсег. Фондацията и Британски съвет – България се включиха в инициативата за излъчване на живо в кино-салони по цял свят на спектакли на Кралския националния театър в Лондон (NT Live). Нейното разпространение предстои и в други градове на страната.

Съюзът на артистите в България е постоянен партньор на Фондацията в осъществяването на нейната дейност, а Фондация „Америка за България”  от 2010 година има решаващо значение за реализирането на множество международни проекти.

За постигането на своите цели Фондация „Международен театрален фестивал Варненско лято” разчита на партньорство с български и чужди неправителствени организации, на сътрудничество с културни центрове и включване в международни програми, на спонсорство и дарителство... И още 

.

Улична атракция пред драматичен театър "Стоян Бъчваров" в рамките на МТФ "Варненско лято"

.

Към Епохата си търси герои в МТФ "Варненско лято"

Към Хуманността ще тържествува в 22-то издание на МТФ "Варненско лято" 

Към Цветана Манева- изпълнителен директор на театралния фестивал 

Към Николай Йорданов - главен секратар на театралния фестивал

Към Кинозалата на МТФ "Варненско лято" 

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите 

.

Страницата на Международния театрален фестивал "Варненско лято" подготви Николай Увалиев като част от Виртуален музей  "Култура Варна - минало, настояще и бъдеще" и е принос към кандидатурата на Варна за културна столица на Европа.

При подготовката на уеб страниците на ММФ "Варненско лято" е ползвана информация от официалния сайт на фестивала и от Интернет

Снимки на Международен театрален фестивал

Видео файлове на Международен театрален фестивал

Блог на Международен театрален фестивал

Епохата си търси герои във МТФ „Варненско лято” 2014

  Стоян Раден и Михаил Мутафов във "Фауст" на сцената на Варненски драматичен театър…

Продължи

Публикувано на Февруари 28, 2014 в 7:52am

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics