Мадрил Гауфаров Уфа Башкорстан
Сподели във Facebook Споделяне
 

Добре дошли, Мадрил Гауфаров-писател, Уфа Башкорстан

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Уфа Башкорстан, руска Федерация

Поетично слово свързва Волжска и Дунавска България

.

Мадрил Гафуров

е роден е на 10.05.1936г. в село Мраково - Кугарчински район, Република Башкортостан. Завършва с отличие Мраковското педагогическо училище и филологическия факултет на Башкирския държавен университет. Като старши лейтенант служи в Тихоокеанския флот на СССР. След демобилизацията си от армията работи като завеждащ отдел култура, литература и изкуство към републиканския младежки весник «Ленинец», завеждащ отдел информация и спорт на весник «Съветска Башкирия», Завеждащ отдел култура и заместник главен редактор на весник «Вечерна Уфа», помощник на Председателя на Президиума на Върховния съвет на Башкирската Република, специален кореспондент на радио и телевизионна компания «Останкино» на Руската Федерация за Република Нашкортостан и Оренбургска област и други.

            Като писател и поет е издал над 20 тома проза и поезия. От над 300 публикувани стихотворения най-интересни са поетическите му сборници «Многоетажните покрайнини», «Тръстиката и вятъра», «Аз съм в своите стихове», «Когато пее чучулигата» и «Поетическа изповед за времето и за себе си». Страстен почитател на творчеството на своя родственик Мажит Гафури и директор на «Общественния фонд Мажит Гафури».

            Награждаван с много ордени,  медали, грамоти и предметни награди от общественни организации и държавните институции на Република Башкортостан и Руската Федерация. Страстен привърженика дружбата между народите на Башкортостан и България на която е посветил няколко стихотворения.

Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българите

Видео файлове на Мадрил Гауфаров Уфа Башкорстан

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics