Кр.Сандулова-св.изест.пианистка
  • София България
  • Австрия
Сподели във Facebook Споделяне
 

Страница на Кристина Сандулова-светоно известна пианистка

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Виена и София

ПРИКАЗКА ЗА ИЗДЪНКАТА И ДЪРВОТО ІІ ЧАСТ

.

.

Продължаваме да ви разказваме за две талантливи българки - майката и дъщерята Юлия Ценова и Кръстина Сандурова. С първата част на приказката "Дървото и издънката І част" можете да се запознаете в сайта на  Българската социална мрежа.

.

Кристина Сандулова

Родена е на 11 май 1978 г. в София. Тя е концертиращ пианист, българка по рождение и Dutch по националност след като емигрира в Холандия през 2001 г.

Започва да свири на  пиано под ръководството на  майка си, известната пианистнка и композитор Юлия Ценова. Първото си публично изпълнение прави на шест годишна възраст в Националния дворец на културата. По-късно учи в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" под ръководството на проф. д-р. Стела Димитрова-Maistrova. През 2001 г. получава безвъзмездна помощ от "Stichting Labberté-Хойдемакер фонд", за да продължи обучението си в Холандия. Специализира при Paul Komen , Geoffrey и Klára Wurtz в Prins Claus консерватория , в Кралската консерватория в Хага и в Консерваторията в Утрехт.

В момента Кристина Сандулова живее във Виена и има значима международна концертна кариера в Холандия, Австрия, Германия, Ирландия,  България, Норвегия, Исландия, Япония и Обединеното кралство. Тя е и основател на "Юлия Ценова Music & Arts Tribute", концертна серия, посветена на паметта на майка си, която започна като съвместна инициатива с художник-композитора Йозеф Йоханес Висер.

Кристина Сандурова участва в множество международни фестивали за съвременна музика , включително "Пианисимо" в София и "Buchkunstbiennale" в Хорн, Австрия. Тя също така води международни майсторски класове по пиано и аудиторна свързани с творчеството на Юлия Ценова в Koyo консерватория в Кобе, Япония,  Рейкявик музикален колеж в Исландия и Държавният университет за музика и култура в  Манхайм, Германия... И още

.

Към Приказката за Дървото и издънката І част 

Към Приказката за Издънката и дървото ІІ част 

Към Музикалният салон на Кристина Сандурова 

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите

.

 Страницата на Кристина Сандурова подготви Николай Увалиев в знак на уважение към пословичния й стремеж да твори и да прослявя България

Снимки на Кр.Сандулова-св.изест.пианистка

Видео файлове на Кр.Сандулова-св.изест.пианистка

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics